Coronascherm

Om besmetting met het Corona virus te voorkomen hebben wij hiervoor een speciaal anti-coronascherm ontwikkeld. Het zijn transparante preventieschermen op maat voor in de auto die virussen zoals Corona tegenhouden door een scheiding tussen uzelf en anderen aan te brengen.

Zowel de chauffeur als de passagiers zijn beschermd door dit hygiëne scherm of anti-spuugscherm. Het gaat de verspreiding van hoest- of niesdruppeltjes tegen. Daarnaast voorkomt het dat druppeltjes die zich door het praten verspreiden u besmetten. Hierdoor blijft u in staat uw werk te verrichten of zaken te doen.

Polycarbonaat spatscherm

Het gaat hier om een hoogwaardig slagvast kunststof scherm van polycarbonaat oftewel veiligheidsglas (Lexan) dat dient als afscheiding. Dit anti-virusscherm is 4 mm dik, net zo licht doorlatend maar veiliger dan glas en vele malen sterker dan perspexglas of plexiglas. Daarnaast is het nagenoeg onbreekbaar.

Anti-coronascherm op maat

We maken de anti-coronaschermen op maat. Op de foto bijvoorbeeld een scherm dat een scheiding aanbrengt tussen de voor- en achterstoelen voor personenvervoer in een Audi A8L. Hier staat de rechter voorstoel standaard in de voorste stand en de chauffeursstoel ver naar achteren. Het scherm is voor deze situatie gebogen om een goede pasform te krijgen.

Veiligheid materiaal

Belangrijk is dat coronaschermen niet splinteren omdat dit gevaar oplevert mocht er een ongeluk plaatsvinden. Daarnaast moeten de schermen flexibel zijn zodat je  de auto via de andere kant kunt verlaten mocht dit nodig zijn. Veilige schermen versplinteren dus niet en zijn buigzaam. Daarom hebben wij onder andere een slagtest en buigtest gedaan. Het resultaat ziet u in de video: ‘testen materiaal coronaschermen’. Het blijkt dat het door ons gebruikte polycarbonaat zeer slagvast is en niet versplintert. Daarnaast is het zeer buigzaam. Het materiaal is daarmee geschikt voor de toepassing in coronaschermen. 

Bijzonderheden

anti-coronascherm

Bij de ontwikkeling van dit scherm is rekening gehouden met een aantal zaken. Zowel de aanwezigheid van de veiligheidssystemen zoals airbags als het ventilatiesysteem zijn ingecalculeerd. Verder is het zo vormgegeven en afgewerkt dat het scherm niet misstaat in de auto. Daarnaast zijn de schermen helder doorzichtig en blijft de mogelijkheid bestaan om met de passagiers te praten. Kortom, naast veilig te zijn tegen coronabesmetting komt de overige veiligheid ook niet in het gedrang.

 

Toepassingen

anti-spuugscherm

Het scherm wordt veel toegepast in taxi’s en bij andere bedrijven voor personenvervoer. Daarnaast kan het toegepast worden in werkbussen met dubbelcabine en personenauto’s waar mensen anders te dicht op elkaar zitten.

 

Specificatie anti-corona autoscherm

 • Materiaal samenstelling: polycarbonaat/ Lexan
 • Dikte: 4 mm
 • Gewicht: 50% lichter dan glas.
 • Lichtdoorlatendheid: 92%

Levering en prijs preventiescherm

Wil je een betaalbare bescherming tegen virussen dan kun je contact met ons opnemen. Voor de autotypen waar wij al eerder een scherm in bouwden, kunnen we snel het anti-coronaschild voor maken. Wij sturen je een handige tool toe waarmee wij de juiste maten krijgen. Als de order betaald is, gaan wij direct aan de slag. Vervolgens sturen wij u het scherm dezelfde of volgende dag nog toe.

Gaat het om een nieuw type dan kunt u ook de tool gebruiken of vragen wij u om een afspraak te maken om langs te komen. Wij nemen dan de maten op. Terwijl u wacht, frezen wij direct het scherm en brengen deze voor u aan. Ook kunt u ervoor kiezen een mal langs te brengen die wij dan gebruiken die voor de productie van het scherm.

Prijsindicatie: De prijs van een standaardscherm loopt uiteen van €95= tot €160= exclusief BTW. Eventuele transportkosten komen hier nog overheen.

 

Half fabricaat met de schutfolie er nog op. Het scherm is al vorm gesneden en gebogen maar moet nog afgewerkt worden.

Montage Coronascherm

Het scherm tegen Corona hoeft niet gemonteerd te worden met bouten of schroeven. Het wordt eenvoudig bevestigd aan de hoofdsteunen van de auto. Hierdoor valt het later ook weer makkelijk te verwijderen zonder dat je er iets van terug ziet.

 

Voordelen anti-coronascherm

op een rij:

 • Bescherming in de auto tegen virussen zoals Corona
 • Maatwerk scherm
 • Rekening houdend met veiligheid- en ventilatiesystemen
 • Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Geen beschadiging aan de auto
 • Snel leverbaar
 • Zeer hoge slagvastheid
 • Nagenoeg onbreekbaar
 • 50% lichter dan glas
 • Vele malen sterker dan plexiglas
 • Nette vormgeving
 • Ook weer makkelijk te verwijderen zonder sporen

Protectiescherm in soorten

Voor de Nederlands markt leveren wij voor in de auto alleen een scherm dat de voorstoelen van de achterstoelen scheidt.

Daarnaast produceren wij voor onze Belgische klanten nog andere schermen.  Dit is ten eerste het scherm tussen de voorstoelen. Daarnaast is er een speciaal scherm voor rijschoolhouders ontwikkeld waarbij je tijdens de lessen ingrepen kunt verrichten. Ten slotte is er een gekruisd scherm waarbij vier stoelen van elkaar gescheiden blijven. Uitleg over alle vier soorten vind je hier:

Scherm tussen de voorstoelen

Je wilt voor vervoer graag naast elkaar in de auto rijden maar vanwege corona kun je dit niet onbeschermd doen. Naast schermen die we tussen de voorstoelen en de achterstoelen monteren zijn er alleen voor Belgische klanten ook schermen te bestellen die tussen de beide voorstoelen komen. Zo blijven hoestdruppels met het virus gescheiden aan één kant. Bij dit scherm blijft het zicht op de voorruit vrij. Een heel praktische oplossing als het om veilig rijden gaat in deze tijd.

Dit scherm is er ook voor auto’s met een bankje voorin.

Standaard coronascherm voor tussen de voorstoelen

Scherm tegen corona voor rijschoolhouders

Een speciaal scherm is nodig voor lesgeefwagens omdat de instructeur ingrepen moet kunnen doen tijdens het rijden. Samen met de rijschool 1-2 Drive is een protectiescherm ontwikkeld met een flexibel onderstuk. Dit scherm kunnen klanten die in België rijden, bestellen. Wij maken deze schermen vervolgens voor u op maat.

Zelfdragende constructie voor schadevrije montage

Het scherm zit aan één kant vast aan een op zich zelf staande en zelfdragende constructie. Het scherm zelf lijkt als het ware te zweven tussen de leerling en de instructeur. De stoel van de leerling valt hierdoor vrij te bewegen en onbeperkt te verstellen.

De montage is heel eenvoudig. Daarbij zit er nog een montagevoorschrift  toegevoegd. Het geheel kun je later schadevrij verwijderen. Wel zo fijn als je in een leaseauto rijdt bijvoorbeeld.

Prijs

Dit ingenieuze scherm kunnen we op dit moment aanbieden voor 225 euro. Dat is dan los geleverd vanaf Baflo, exclusief BTW en exclusief verzendkosten.

  Vraag vrijblijvend informatie aan

  14 + 11 =

  Call Now Button