Anti-dreunplaat

Deze plaat dempt lawaai waardoor het rijplezier toeneemt en vermoeidheid minder snel toeslaat. In dit blog leggen we uit hoe lawaai in de bedrijfsauto ontstaat en wat anti-dreunplaat kenmerkt.

 

Waardoor lawaai in de auto ontstaat

De normale bestelbus heeft als oppervlak veel vlakke plaat die tijdens het rijden lawaai oplevert. Je vindt dit namelijk aan de wand, de deuren en het plafond. Al deze vlakke platen gaan resoneren als de auto rijdt. Deze resonantie levert een laag dreunend geluid op.

 

Naast wanden, deuren en plafonds die dreunen, geldt dit zeker ook voor de bodem. Met name de wielkasten produceren extra lawaai. Dit hoor je vooral goed tijdens het rijden in de regen. Rijd je jouw bedrijfswagen zonder tussenschot dan weet je wat dit betekent:

 

Vermoeidheid

De geluidsdruk wordt ervaren als een gedreun en dan met name in de lage frequenties. Het zijn deze lage frequenties die maken dat het geluid zo vermoeiend is. Het gevolg is dat je na een lange rit niet fit uit de auto stapt.

 

Oplossing

Om het gedreun en daarmee de vermoeidheid te voorkomen laat je in de bedrijfswagen anti-dreunplaat monteren als geluidsisolatie. Dit ontdreunt en vermindert de resonantie van het metaal. Doordat de trillingsenergie gedempt wordt, vermindert het lawaai.

 

Voor optimale geluidsabsorbtie is hierbij van belang om de juiste kwaliteit en dikte anti-dreunplaat te kiezen. Op de vloer bijvoorbeeld wordt een zwaarder type toegepast – en dan met name op de wielkasten – dan op de wanden. Met de juiste dikte anti-dreunplaat op de juiste plekken heb je een heel stuk geluidsdemping. Als gevolg rijd je een stuk prettiger en kom je minder vermoeid aan.

 

Afwerking met anti-dreunplaat

Omdat de anti-dreunplaat relatief dun is, kan het prima uit het zicht achter de wand- en plafondbetimmering gemonteerd. Zo blijft er zelfs nog ruimte over om de geluidsisolatie te combineren met warmte-isolatie.

 

 

 

Call Now Button