Arbo  Veiligheid  Hygiëne

Producten voor de bedrijfswagen die arbotechnisch ondersteunen en bijdragen aan de veiligheid en hygiëne. Denk aan een achteropstap, bumperbeschermers, brandblusser, blusdeken, EHBO en dergelijk
 • Arbo, veiligheid en hygiëne: Bij arbo gaat het om producten die helpen ergonomisch te werken. Voorbeeld is een achteropstap die maakt dat de instap lager is.
 • Als het om veiligheid gaat dan kies je voor een anti-slip profiel op de achteropstap zodat je niet uitglijdt. Een brandblusser, branddeken, EHBO-doos, lifehammer en een oogspoelfles zijn er om de veiligheid te herstellen. Dus verstandig om die uit voorzorg aanwezig te hebben.
 • Ten slotte voor de hygiëne kun je een handwassysteem (laten) aanbrengen in de auto.

Arbo en veiligheid

 

RVS Sidebars & rearbars

Wil je zorgen dat je auto niet beschadigd? Wij leveren schokbestendige en esthetische sidebars en rearbars van hoogwaardig (geborsteld) RVS. Deze beschermen je bedrijfswagen effectief tegen lichte aanrijdingen, parkeer- en beladingschades. Ze zijn van topkwaliteit, sterk en daarbij toch licht in gewicht. Bovendien geven ze je voertuig een stijlvol uiterlijk. 

Besparing van tijd en geld

De sidebar of rearbar vangt de klap op mocht er iets misgaan bij het parkeren of het laden en lossen. Zo voorkom je dat een inschattingsfoutje een dure grap wordt. Het voorkomt dat je veel geld kwijt bent aan reparatie en het scheelt je de tijd die het kost om de auto ter reparatie te brengen en op te halen. Bovendien heeft je bus na jaren een hogere restwaarde omdat de lak nog gaaf is aan de zijkant.

RVS Sidebars

De functie van sidebars is de carrosserie van de bedrijfswagen beschermen tegen schade. Daarbij geven de hoogwaardige RVS-sidebars de auto een professionele en betrouwbare look. De sidebars beschermen de auto tegen dure schades bij lichte ongelukken. Handig als je vaak via de zijschuifdeur je spullen laadt en lost.

RVS sidebar met opstap beschermt de wagen en helpt bij het veilig instappen in de bedrijfswagen

Sidebar met antislip opstaptree bij de zijdeur

RVS achteropstap

Om het in- en uitstappen van de bedrijfswagen met lading te vergemakkelijken kan een RVS achteropstap met antislipprofiel geplaatst worden.

Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk:

 • Zo is er een opstap die bumperbreed is.
 • Ook is het mogelijk in plaats van één grote tweemaal een kleine achteropstap te plaatsen, bijvoorbeeld als je een trekhaak hebt. Deze achteropstappen komen dan links en rechts van de trekhaak.
 • Tot slot is er een bumperbrede achteropstap waarbij je met één beweging het middelste gedeelte optilt en wegneemt als je de trekhaak wilt gebruiken.

Iedere opstap heeft antislip reliëf om uitglijden te voorkomen. Dit blijft stroef onder alle omstandigheden zoals bij natte of modderige schoenen of sneeuw en ijzel.

Achteropstap bedrijfswagen

Formaat: op maat bij het type auto waar de sidebar of rearbar op komt en afhankelijk van trekhaak, sensoren en camera.

Functies

De achteropstap is om de instap veiliger en makkelijker te maken. Het is dus ARBO-vriendelijk en voldoet aan hun regelgeving. Je hoeft namelijk minder hoog in- en uit te stappen. Dat maakt het ook lichter, met name als je zware lading verplaatst.

Een tweede functie is de klappen op te vangen van lichte ongelukken die aan de achterzijde plaatsvinden. Je beschermt je bumper en de carrosserie tegen schade aan die kant.

 

In combinatie met achteruitrijsensoren

Er zijn opstap modellen die we kunnen monteren onder de achteruitrijsensoren. Op deze manier kun je ze toch gebruiken. Een andere optie is de achteruitrijsensoren uit te laten schakelen als je zonder kunt en toch een bepaalde opstap wilt die niet samengaat met sensoren.

RVS achteropstap klein met anti-slipprofiel om makkelijker in de laadruimte te stappen

Hier twee maal een kleine achteropstap die nodig zijn omdat er vloerladen zijn. Voor als je toch makkelijk wilt instappen.

Bumperbeschermers

Tegen het uitglijden brengen we bumperbeschermers aan van aluminium traanplaat. Deze plaat heeft een anti-slip gerstekorrelprofiel. Dit verhoogt de instapveiligheid en verfraaid je wagen.

Bumperbeschermer met antislipprofiel

Hierboven een bumperbeschermer met antislipprofiel voor veiligheid en een nette afwerking

Uittrekframe

Als je geregeld zware spullen in en uit de auto zet, kan een uittrekframe van pas komen. Je trekt het systeem uit. Je plaatst met rechte rug je spullen erin. Vervolgens schuif je het systeem weer in. Je hoeft je materiaal in en uit de bus te hijsen en schuin te rekken. Dus mocht je vaak bijvoorbeeld gasflessen of brandblussers in en uit je auto tillen dan kun je een uittreksysteem overwegen.

Blusser-uitschuifrek om de blusser snel en makkelijk van buiten de bedrijfswagen te kunnen pakken

Deurladder

Een deurladder aan de achterdeur maakt het eenvoudig bereiken van hogere daken zoals bij hoogte 2 en 3 voertuigen mogelijk. Gemaakt van RVS of aluminium. Treden zijn voorzien van anti-slipprofiel.

Deurladder, imperiaal en glasresteel

Hygiëne

 

 

All-in-one handwassysteem

Fraai lichtgewicht en ruimtebesparende complete handwasset. Hierbij zit zowel zeep, water, papier en eventueel handcrème in één behuizing. Verder voordeel is laag waterverbruik. Uitgebreide informatie handwasset bedrijfswagen

All-in-one handwassysteem
All-in one systeem 5 liter

Los gecombineerd

Naar wens is een handwas-set voor onderweg samen te stellen. Te denken valt aan een 10 liter jerrycan met pompje, wasbak met kraan en afvoerslang. Hiermee heb je stromend water aan boord. Gecombineerd met een zeepdispenser met vloeibare zeep, een papierdispenser en een dispenser met reinigingsdoekjes ben je helemaal compleet voorzien.

Complete handwas-set

Losse onderdelen vormen gecombineerd een handwasset

Veiligheid

 

Oogspoelfles

Deze oogspoelfles met fysiologische zoutoplossing (0,9% NaCl) is effectief bij het behandelen en uitspoelen van schadelijke en chemische stoffen uit het oog. Wanneer deze stoffen in contact met de ogen komen, is het belangrijk om snel een oogspoeling te gebruiken om de nadelige gevolgen zo goed mogelijk te beperken. De oogspoelfles 500 ml gebruik je dan als oogdouche voor het spoelen en desinfecteren van de ogen. De ergonomische oogschelp vergemakkelijkt het spoelen omdat dit de oogleden van elkaar houdt. De oogspoelvloeistof neemt vuiligheid mee en dit spoelt vervolgens weg via de afvoeropening.

Oogspoelfles

EHBOset

Verbandtrommel B is geschikt voor bedrijfswagens tot 3500kg.

  EHBO-set

  Blusser

  Zowel schuim als poederblussers kunnen we monteren.

  Poederblusser

  De poederblusser onderscheidt zich door een extreem hoge bluscapaciteit. Inzet mogelijk bij hoge als ook zeer lage temperaturen en zonder gevaar bij onder spanning staande apparatuur. Reken wel met gevolgschade van bluspoeder op elektronische en fijnmechanische apparatuur.

  Schuimblusser

  De schuimblusser kan je met name inzetten bij branden van hout, papier en textiel. Ook kan hiermee op een snelle, krachtige manier ontvlambare vloeistof bij brand blussen doordat een deken van sproeischuim ontstaat. Hierdoor snijdt je direct de luchttoevoer af en smoort het vuur.

   Poederblusser en Schuimblusser

   Blusdeken 1,20 x 1,80

   Een blusdeken is een onbrandbare deken opgevouwen in een koker. In geval van brand trek je de blusdeken aan de twee uiteinden hieruit. Vervolgens leg je de deken op de brand waardoor deze van zuurstof afgesloten raakt en dooft.

    Wil je meer weten over blusdekens

    Blusdeken voor veiligheid

    Lifehammer

    De lifehammer is een TUV gecertificeerde noodhamer waarmee je eenvoudig een ruit kunt versplinteren om jezelf te bevrijden uit de bedrijfswagen in een noodgeval. Duw in dat geval de keramische kop tegen de ruit aan. Met het geïntegreerde mes kun je de autogordel door  snijden indien nodig.

    Vraag vrijblijvend informatie aan

    15 + 2 =

    Call Now Button