Wij ontwikkelen auto schermen tegen Corona om te voorkomen dat mensen besmet raken met het virus. Je wilt namelijk niet dat jij, jouw werknemers, jouw passagiers of wie dan ook ziek worden. Om dit risico te voorkomen, worden er door ons hoogwaardige schermen geleverd. Hiermee kan vervoer in de auto weer veilig plaatsvinden. Het principe is dat net als bij de kassaschermen in de normale zitpositie direct aanhoesten niet kan. Dit is de belangrijkste RIVM-eis op minder dan anderhalve meter afstand. 

Onze schermen zijn getest om ervoor te zorgen dat niet op andere wijze de veiligheid in het gedrang komt. Dit blog gaat hier over en over materiaalgebruik, montage, prijzen, maatvoering en welke typen anti-coronaschermen beschikbaar zijn. 

Materiaalgebruik protectieschermen

De anti-corona schermen die wij leveren zijn gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat. Dit is zeer sterk. Het is veel sterker dan plexiglas bijvoorbeeld. Verder is het net zo helder als glas. Daarnaast is het materiaal licht in gewicht en levert het een professionele look op. Het is niet alleen degelijk het straalt dit ook uit. Verdere specificaties van het protectiescherm

 

Diverse typen anti-coronaschermen voor in de auto

Spatscherm auto: scherm dwars achter de voorstoelen

Het scherm dat wij leveren bestaat uit een doorzichtig schot dat achter de voorstoelen overdwars te plaatsen is. Hierdoor ontstaat een afscherming van de chauffeur en de mede inzittende achterin. Dit scherm is daarmee geschikt voor taxi’s en andere auto’s voor personenvervoer. 

Deze schermen kunnen ook met een verzet gemaakt worden. Dit is handig als bijvoorbeeld de chauffeur heel lang is waarbij de linkervoorstoel ver naar achteren staat en daarnaast de passagier graag veel beenruimte heeft waardoor de rechtervoorstoel in de voorste stand staat. Kijk voor meer informatie bij spatscherm auto of in de winkel bij autoscherm

 

Anti-coronascherm hier nog in de beschermfolie. Het scherm kan ook in vorm gebracht worden. In dit voorbeeld is aan één kant een verzet aangebracht

 

 

Scherm tussen beide voorstoelen

 

Dit scherm scheidt de bestuurdersstoel links van de rechtervoorstoel of een bankje rechts. Zo kun je beschermd naast elkaar in de auto zitten. Dit type scherm is bijvoorbeeld handig om werknemers die normaal een wagen delen en met elkaar naar bestemming moeten samen beschermd te laten rijden.

Dit scherm is vanaf 1 juli in Nederland niet meer toegestaan. Hoewel er met onze polycarbonaat schermen geen gevaar op versplinteren bestaat is dit wel het geval indien er persplex of te wel plexiglas schermen gebruikt worden. Wij leveren alleen polycarbonaat schermen die onze Belgische klanten nog steeds bij ons kunnen bestellen. Hier vind je het coronascherm voor tussen de voorstoelen.

 

Rijschoolscherm

Dit scherm zorgt er ten eerste voor dat je veilig samen in de auto kunt zijn en daarnaast dat de instructeur of examinator een ingreep kan doen indien nodig. Naast een sterk polycarbonaat bovendeel is hier een nog flexibeler onderdeel aan bevestigd wat de ingreep mogelijk maakt. 

Ook dit scherm mag per 1 juli in Nederland niet meer toegepast worden. Omdat sommige andere bedrijven persplex of plexiglas gebruiken wat kan versplinteren, zijn alle schermen voorin de auto niet meer toegestaan in Nederland. Onze Belgische klanten kunnen onze polycarbonaat schermen, die niet splinteren, nog steeds bestellen. Hier vind je het rijschoolscherm.

Gekruist scherm

Dit is een scherm waarbij je vier autostoelen van elkaar scheidt. In principe kunnen zo vier personen samen in een auto zijn zonder elkaar te besmetten. Echter omdat hier ook een deel van het scherm voorin de auto gemonteerd is, is het gebruik niet geoorloofd in Nederland. 

 

Schermen: wat is op dit moment geoorloofd?

De politie keurt een scherm dwars achter de voorstoelen goed. Echter een scherm dwars tussen de voorstoelen en een gekruiste schermopstelling zijn niet geoorloofd in Nederland. Ook het zogenaamde rijschoolscherm is in Nederland niet toegestaan omdat dit zich voorin de auto bevindt.

 

Overige veiligheid en auto schermen tegen corona

Bij de ontwikkeling van de anti-coronaschermen hebben we rekening gehouden met de veiligheidszones die in de auto zitten. Als er een ongeluk mocht plaatsvinden kunnen de airbags hun werk doen.

Door doordachte montage blijft het scherm goed op zijn plek in bochten of bij hard remmen. Ten slotte wil je dat het scherm zelf ook veilig is bij een ongeluk en niet uit elkaar spat. Daarom gebruiken wij voor al onze schermen hoogwaardig polycarbonaat wat enorm slagvast is. Het is vele malen slagvaster dan glas en plexiglas. Daarbij is het enorm buigzaam. Zie dit youtube filmpje dat wij gemaakt hebben over onze testen

 

Montage auto schermen tegen Corona

De montage van de preventieschermen is eenvoudig en zo gedaan. Er zijn twee bevestigingspunten. Binnen een paar minuten hangt het scherm op zijn plek. Mocht je toch liever willen dat wij het bevestigen dan kan dit ook.

 

Prijzen anti-coronascherm

De prijs van het scherm hangt vooral af van het kostbare basismateriaal dat wij gebruiken: het polycarbonaat. De grootte van het scherm bepaalt daardoor met name wat het scherm uiteindelijk gaat kosten. Meerdere aantallen tegelijk aanschaffen kan de prijs iets drukken. Om een indicatie te krijgen: De prijs van een scherm voor in de auto is tussen de €95= en €160= exclusief BTW en montage. Eventuele transportkosten komen hier nog overheen. Een tafelscherm is er al vanaf €81= ex BTW.

 

Juiste maat anti-coronascherm

Om ervoor te zorgen dat het anti-coronascherm wat je nodig hebt de juiste maat heeft, gebruik je onze speciale tool als we jouw type auto nog niet in ons assortiment hebben. Deze sturen we je toe zodra je aangegeven hebt welk type scherm je wilt. Na het invullen van de maten, goedkeuring van de offerte en betaling, gaan we het scherm of de schermen op maat produceren. Vervolgens sturen we deze toe.

Wil je meer weten of wil je een offerte aanvragen? Neem contact op via telefoonnummer 0595-425144, mail naar info@justincase.nl of vul het formulier hieronder in.

8 + 7 =

Call Now Button