Wij ontwikkelen auto schermen tegen Corona om te voorkomen dat mensen besmet raken met het virus. Je wilt namelijk niet dat jij, jouw werknemers, jouw passagiers of wie dan ook ziek worden. Om dit risico te voorkomen, worden er door ons hoogwaardige schermen geleverd. Hiermee kan vervoer in de auto weer veilig plaatsvinden. Het principe is dat net als bij de kassaschermen in de normale zitpositie direct aanhoesten niet kan. Dit is de belangrijkste RIVM-eis op minder dan anderhalve meter afstand. 

Onze schermen zijn getest om ervoor te zorgen dat niet op andere wijze de veiligheid in het gedrang komt. Dit blog gaat hier over en over materiaalgebruik, montage, prijzen, maatvoering en welke typen anti-coronaschermen inmiddels beschikbaar zijn. 

Materiaalgebruik protectieschermen

De anti-corona schermen die wij leveren zijn gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat. Dit is zeer sterk. Het is veel sterker dan plexiglas bijvoorbeeld. Verder is het net zo helder als glas. Dit is belangrijk om goed zicht te houden op het verkeer. Daarnaast is het materiaal licht in gewicht en levert het een professionele look op. Het is niet alleen degelijk het straalt dit ook uit. 

Bij de afwerking en montage van de schermen komt het voor dat wij hardschuim gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de auto niet beschadigd en het scherm goed klem komt te staan. Daarnaast wordt rubberklemband gebruikt als afwerking en om bevestigingsdwarsverbindingen flexibel en toch stevig te houden. Verdere specificaties van het anti-coronascherm 

 

Diverse typen anti-coronaschermen voor in de auto

Scherm dwars achter de voorstoelen

Het eerste soort scherm bestaat uit een schot dat achter de voorstoelen overdwars te plaatsen is. Hierdoor ontstaat een afscherming van de chauffeur en de mede inzittende achterin. Dit scherm is daarmee geschikt voor taxi’s en andere auto’s voor personenvervoer. 

Deze schermen kunnen ook met een verzet gemaakt worden. Dit is handig als bijvoorbeeld de chauffeur heel lang is waarbij de linkervoorstoel ver naar achteren staat en daarnaast de passagier graag veel beenruimte heeft waardoor de rechtervoorstoel in de voorste stand staat.

 

Anti-coronascherm hier nog in de beschermfolie. Het scherm kan ook in vorm gebracht worden. In dit voorbeeld is aan één kant een verzet aangebracht

 

Scherm tussen beide voorstoelen

Dit scherm scheidt de bestuurdersstoel links van de rechtervoorstoel of een bankje rechts. Zo kun je beschermd naast elkaar in de auto zitten. Dit type scherm is bijvoorbeeld handig om werknemers die normaal een wagen delen en met elkaar naar bestemming moeten samen beschermd te laten rijden.

Rijschoolscherm

Om dit scherm te ontwikkelen hebben wij contact gezocht met rijschoolhouder Marcel Nieuwland van rijschool 1-2 Drive. Het zorgt er ten eerste voor dat je veilig samen in de auto kunt zijn en daarnaast dat de instructeur of examinator een ingreep kan doen indien nodig. Naast een sterk polycarbonaat bovendeel is hier een nog flexibeler onderdeel aan bevestigd wat de ingreep mogelijk maakt. Hier loopt nog overleg over details met het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid).

 

Gekruist scherm

Dit is een scherm waarbij je vier autostoelen van elkaar scheidt. In principe kunnen zo vier personen samen in een auto zijn zonder elkaar te besmetten. Echter op dit moment is het nog niet duidelijk of het geoorloofd is om met vier personen een (bedrijfs)wagen te delen. 

 

Schermen: wat is op dit moment geoorloofd?

De politie keurt een scherm dwars achter de voorstoelen of een scherm tussen beide voorstoelen op dit moment goed. De politie vindt het niet goed dat je met z’n vieren in een auto zit. Daarom kunnen we nu een gekruiste schermopstelling niet aanraden.

 

Overige veiligheid en auto schermen tegen corona

Bij de ontwikkeling van de anti-coronaschermen hebben we rekening gehouden met de veiligheidszones die in de auto zitten. Als er een ongeluk mocht plaatsvinden kunnen de airbags hun werk doen.

Ook is het zo dat mocht er een ongeluk gebeuren en het portier aan jouw kant dicht zit dan kun je er aan de andere kant uit. De schermen zijn dusdanig gemaakt dat dit lukt met de beschikbare ruimte en flexibiliteit van het materiaal. Mocht je groter van postuur zijn dan kun je met een lifehammer makkelijk het scherm lossnijden. Met één of twee knippen, afhankelijk van het type scherm, verwijder je het scherm.

Door doordachte montage blijft het scherm goed op zijn plek in bochten of bij hard remmen. Ten slotte wil je dat het scherm zelf ook veilig is bij een ongeluk en niet uit elkaar spat. Daarom gebruiken wij voor al onze schermen hoogwaardig polycarbonaat wat enorm slagvast is. Het is vele malen slagvaster dan glas en plexiglas. Daarbij is het enorm buigzaam.

 

Montage auto schermen tegen Corona

De montage van de preventieschermen is eenvoudig en zo gedaan. Afhankelijk van het scherm zijn er twee of drie bevestigingspunten. Binnen een paar minuten hangt het scherm op zijn plek. Mocht je toch liever willen dat wij het bevestigen dan kan dit ook.

 

Prijzen anti-coronascherm

De prijs van het scherm hangt vooral af van het kostbare basismateriaal dat wij gebruiken: het polycarbonaat. De grootte van het scherm bepaalt daardoor met name wat het scherm uiteindelijk gaat kosten. Meerdere aantallen tegelijk aanschaffen kan de prijs iets drukken. Om een indicatie te krijgen: De prijs van een scherm loopt uiteen van €95= tot €150= exclusief BTW voor standaardschermen. Eventuele transportkosten komen hier nog overheen.

 

Juiste maat anti-coronascherm

Om ervoor te zorgen dat het anti-coronascherm wat je nodig hebt in de juiste maat heeft gebruik je onze speciale tool als we jouw type auto nog niet in ons assortiment hebben. Deze sturen we je toe zodra je aangegeven hebt welk type scherm je wilt. Na het invullen van de maten, goedkeuring van de offerte en betaling, gaan we het scherm of de schermen op maat produceren. Vervolgens sturen we deze toe.

Vrijblijvende offerte - Auto schermen

15 + 6 =

Call Now Button