Eerste hulp bij ongelukken

Oogspoelfles

Deze oogspoelfles bevat 500ml steriele vloeistof met een fysiologische zoutoplossing (0,9% NaCl). Dit is effectief bij het behandelen en uitspoelen van schadelijke en chemische stoffen uit het oog. Ook kan het helpen om stof, vuil en rook uit het oog te spoelen.

Wanneer bijtende stoffen in contact met de ogen komen, is het belangrijk om snel een oogspoeling te gebruiken om verder letsel en langdurige nadelige gevolgen zo goed mogelijk te beperken.

🛒 Oogspoelfles


Hoe werkt de oogspoelfles?

Deze oogspoelfles gebruik je als handzame oogdouche voor het spoelen en desinfecteren van de ogen. De ergonomische oogschelp vergemakkelijkt het spoelen omdat dit de oogleden van elkaar houdt. Er is geen speciale training nodig om de oogspoelfles toe te passen. Zelfs in een stressvolle situatie gaat dit lukken.

De oogspoelvloeistof neemt vuiligheid mee. Vervolgens vloeit dit weg via de afvoeropening.

Veiligheid voorop met de oogspoelfles in jouw Bedrijfswagen

Werk je als bedrijf met gevaarlijke stoffen dan is het goed om voorbereid te zijn op een ongeluk hiermee. Het is belangrijk de verantwoordelijkheid te nemen voor de bescherming van je kostbare ogen en je eventuele medewerkers.


Waarom kiezen voor een oogspoelfles in jouw Bedrijfswagen?

1. Onmiddellijke eerste hulp: Het is verstandig om een oogspoelfles bij de hand te hebben. Een ongeval kan elk moment plaatsvinden. Fijn als je dan de oogspoelfles direct kan inzetten ook al ben je onderweg. Oogletsel kan ernstig oplopen als het je niet onmiddellijk een behandeling inzet.

Daarentegen kan een snelle behandeling er juist voor zorgen dat de ernst van de schade aan het oog beperkt blijft en het herstel vroegtijdig kan inzetten. Zo desinfecteert de vloeistof uit de spoelfles je oog en herstelt het de PH-waarde in je oog. Op deze manier zul je ontstekingen aan het oog mogelijk voorkomen.

Spoel het oog ruim met de fysiologische vloeistof. Het kan zijn dat als je de vloeistof zuinig gebruikt dat dit niet het juiste effect oplevert. Voor de zekerheid spoel je het oog minimaal 10 minuten lang. Zo weet je zeker dat alle schadelijke stoffen weggespoeld zijn.

2. Kraanwater is niet geschikt om je ogen te spoelen: Dit is namelijk niet steriel. Hierdoor kunnen er bacteriën en virussen in het oog achterblijven met mogelijke gevolgen. Mocht je geen oogspoelfles in de buurt hebben dan is kraanwater dat je eerst 10 minuten op 100 graden Celcius kookt en daarna terug koelt naar lichaamstemperatuur beter te gebruiken. Dit valt echter niet te bewaren voor de langere termijn. Bovendien voelt gesteriliseerd water veel minder prettig aan in het oog dan fysiologische zoutoplossing dat meer overeenkomst heeft met je eigen oogvocht.

3. Gemoedsrust: Als je weet dat je goed voorbereid op pad bent, geeft dat rust. Mocht er een ongeluk plaatsvinden dan is de redding nabij. Zo waarborg je de veiligheid onderweg.

4. Voldoe aan de voorschriften: In veel sectoren zijn bedrijven wettelijk verplicht om te zorgen voor de juiste veiligheidsuitrusting, waaronder oogspoelflessen. Dit is speciaal het geval in omgevingen waar gevaarlijke chemicaliën worden gebruikt. Met onze oogspoelfles in jouw bedrijfswagen, kun je er zeker van zijn dat je aan alle voorschriften voldoet.

5. Gebruiksgemak: Onze oogspoelfles is zo ontworpen dat deze eenvoudig is in gebruik, zelfs in een stressvolle situatie. Daarnaast is de fles compact en past makkelijk in een hoekje van jouw bedrijfswagen. Hang de fles daar waar deze binnen handbereik is indien nodig.

Heb je onverhoopt geen oogspoelfles dan gaat het spoelen minder makkelijk. In dat geval kun je gesteriliseerd afgekoeld water met een beker (die je ook gesteriliseerd hebt) langs je oog laten lopen. Je houdt dan bijvoorbeeld je hoofd schuin onder de kraan. Tegelijkertijd houdt je met je vingers van je ene hand je oog open terwijl je met je andere hand het water uit de beker over je oog giet.


Wacht niet tot het misgaat.

Veiligheid van je ogen is van wezenlijk belang. Kom nu in actie zodat je jouw ogen en die van je medewerkers kunt redden in het geval er iets misgaat met bijtende stoffen. Met de oogspoelfles in je auto heb jij je in ieder geval goed voorbereid.

Neem vandaag nog de nodige stappen om ervoor te zorgen dat je team en je bedrijf beschermd zijn in geval van nood. Met de oogspoelfles in jouw bedrijfswagen, ben je altijd voorbereid op elke eventualiteit.

 

Bestel vandaag nog jouw oogspoelfles en maak veiligheid en gemoedsrust de kern van jouw bedrijfscultuur!

Bestel nu een oogspoelfles – Bescherm je ogen en die van je medewerkers!