Daktransport en dragersystemen

Met daktransport en dragersystemen op de bedrijfswagen kun je jouw materialen buitenom de bus laden. Dat geeft veel ruimte en overzicht in de bus. Prettig is ook dat die materialen die op het dak meekunnen niet langer in de weg liggen. Bovendien hoef je ze niet steeds te verplaatsen als je ergens bij moet. Daarnaast beschadigt je lange materiaal minder snel als het kan blijven liggen waar het ligt.

Meer voordelen van daktransport en dragersystemen

Verhoogde laadcapaciteit

Door het gebruik van daktransport en dragersystemen kun je met je bedrijfswagen extra ladingen vervoeren die anders niet in het voertuig zouden passen of constant in de weg liggen of voor de stellingen staan. Het is vooral handig als je grote voorwerpen vervoert zoals ladders, (hydrauliek)buizen, planken en platen, deuren, glas, et cetera.

Veiligheid

Omdat er minder in je bus op de laadvloer ligt, is het werk veiliger. Je hebt minder kans je nek te breken over een buis waar je op stapt en die onder je voet wegrolt. In plaats daarvan ligt je lading veilig en stabiel buitenom, waardoor het risico op ongelukken vermindert.

Efficiëntie

Doordat materiaal buitenom vervoerd wordt, houd je in de bus meer ruimte vrij. Hierdoor kun je de  laadruimte optimaal benutten. Op die manier is het mogelijk om meer vracht in één keer te vervoeren. Zo verbeter je de transportefficiëntie wat kosten bespaart.

Flexibiliteit

Als je de mogelijkheid van daktransport hebt, ben je flexibeler in wat je mee kunt nemen onderweg. Ladders of balken die net niet in de bus passen gaan dan toch nog makkelijke mee. Hierdoor ben je flexibeler geworden als het gaat om verschillende soorten ladingen vervoeren.


Verschillende soorten daktransport en dragersystemen

Hierbij kun je denken aan een imperiaal of pipe tube om je materiaal veilig en schadevrij te vervoeren. Met een hoge wagen gebruik je een deurladder om op het dak te komen. Daarnaast zijn er laddertransportsystemen om de ladders die je tijdens je werk gebruikt eenvoudig op het dak te krijgen, te vergrendelen en vervolgens te vervoeren.