Koeling en verwarming

Dit kan nodig zijn afhankelijk van jouw werkzaamheden. Daarbij is de kleur van je bus van invloed op de temperatuur. Met name in donkere bussen kan deze snel hoog oplopen als de zon gaat schijnen. Kies voor een airco als het nodig is dat de temperatuur stabiel blijft. Een koellade komt van pas als je juist iets koel wilt houden in de bus. Met een standkachel kun je het aangenaam warm houden tijdens het werk.

Koel- en verwarmmogelijkheden

Als je de temperatuur in de auto wilt beheersen is het nodig de laadruimte eerst te isoleren. Dit scheelt namelijk een heleboel aan energie voor stoken of koelen. Het isoleren hoeft geen ruimte te kosten want het isolatiepakket kunnen we veelal wegwerken achter de standaard betimmering. Een ander verhaal wordt het als het standaard moet vriezen in de laadruimte.

In sommige gevallen is het voldoende om een deel van de standaard verwarming of koeling naar de laadruimte te leiden. Zolang de motor draait blijft de ruimte op temperatuur. Dit geldt eerder als je de wanden en het plafond isoleert.


Airco

Vervoer je goederen die relatief koel moeten blijven dan is het handig een airco te laten installeren. Ook als je in een donker gekleurde auto wilt werken dan is een airco prettig zomers.

Koellade/ koelbox

Vervoer je medicijnen of andere kleine zaken die koel moeten blijven dan is een koellade geschikt. Daarnaast zijn er ook koelboxen die groter van omvang zijn. Deze kunnen we op maat aanleveren.

Standkachel

Wil je ook in de winter prettig in je bus kunnen werken dan kan een standkachel van pas komen. Deze wordt aangesloten op de brandstoftank van je auto. Je hebt er dus geen omkijken naar als je je tank maar tijdig vult zodat de kachel op de boordbrandstof kan blijven draaien.