Ladingzekering en vastzetsystemen

Onder vastzetsystemen valt alles waarmee je materialen en gereedschappen in de bedrijfswagen kunt vastzetten. Niets zo vervelend als wanneer je lading bij elke bocht door de auto hoort rollen. Er zijn gelukkig allerlei items die helpen bij het vastzetten van je spullen in de auto.

Vastzetopties

Meestal zet je materialen vast tegen verschillende soorten ankerrails of vliegtuigrails. Hierbij gebruik je spanbanden met bijbehorende haken en ogen en eventueel klemgespen of ratels.

Andere denkbare opties zijn:

 

Wat handig is voor het vastzetten hangt af van wat er meegenomen wordt in de bedrijfsbus. Wij denken graag mee over de meest efficiënte vastzetsystemen voor uw specifieke situatie. Of het nu gaat om pallets, dozen, gereedschappen, rolcontainers, kozijnen, plaatmateriaal, glas, deuren, koffers, fietsen, flightcases, et cetera, je kunt alles voldoende vastzetten.


Voorbeelden van ladingzekering en vastzetsystemen

Gasflessen en zwaardere lading

Je wilt gasflessen meenemen. Hiervoor adviseren we je om combirails te nemen, ook wel aluminium hoge rails genoemd. Deze rails is namelijk wat breder. Je gebruikt hierbij dan speciale korte bredere spanbanden. Met deze combinatie kun je zeer snel je gasflessen of andere zwaardere lading weg- en tegelijk vastzetten voor onderweg.

Lange platen of constructiehout

Als je dit wilt vervoeren kun je vliegtuigrails met spanband combineren voor het vastzetten. Maar hier kun je ook kiezen voor spanstangen. We kunnen je adviseren wat in jouw specifieke geval het handigst is.

Platglas

Vervoer je vaak platglas dan is het handig om in de vloer en aan het plafond bindrails te monteren. Op de stellingen monteer je dan een rubberen stootprofiel. Met spanstangen die bekleed zijn rubber zet je dan razend snel de glasplaten vast voor onderweg.

Flightcases, rolcontainers of groot formaat dozen

Wil je dit soort grote rechthoekige zaken vervoeren dan kun je dit ook goed en snel met spanstangen op de plek houden. In dit geval horizontaal vastgeklikt op bindrails dat we aan de wand monteren.