Koffers snel en veilig vastzetten

Kofferklem

Je kunt met de kofferklem één of meerdere koffers op rij met één handbeweging vast zetten. De Tom-Lock kofferklem drukt bovendien in diezelfde handbeweging de koffers nog extra aan. De meest geschikte plek is vaak in een aluminium stelling of kastvak onderin de bedrijfswagen. Handig omdat de koffers vaak zwaar zijn door wat er in zit. Je hoeft ze niet hoog te tillen. Bovendien houdt je op die manier het gewicht mooi onder in de bus. Dit is goed voor het rijgedrag van de auto.

🛒 Kofferklem

Veilige werking

Met één beweging schuif je de hendel over de glijstang tegen de koffers aan. Daarna zorgt het kantelmechanisme voor extra fixatie van de koffers in het vak. Voordeel daarvan is dat er geen kans meer op schuiven is. Een veilige manier dus om dit soort lading te vervoeren.

Overzicht en gemak bij het pakken

We bouwen dit item meestal in tegenover de schuifdeur in een vak. Maak je van het vak tegenover de schuifdeur een normaal ondervak dan eindigt dit vaak in een rommelvak. Dit omdat het een laag vak is en men niet graag bukt. Dit voorkom je met een koffervak op deze plek. Het blijft dan overzichtelijk en de koffers kun je in één beweging pakken.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

De kofferklem is van hoogwaardig staal en erg robuust. Daarmee is deze duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

De kofferklem wordt met name ingezet bij installatiewerk en de bouw.

Arbo-technisch handig

De koffers kunnen op de vlakke vloer staan met de kofferklem. Er is dus geen richeltje nodig waar de koffers achter staan om schuiven te voorkomen. Het prettige hiervan is dat je zware koffers niet over deze rand hoeft te tillen.

Goed overzicht

Als koffers in schappen liggen dan verdwijnen ze minstens half uit zicht. In een open koffervak heb je perfect in beeld welke koffers je bij je hebt.

Ruimte-efficiënt

Je kunt de koffers verticaal in plaats van liggend/plat vervoeren. Op deze manier kun je een hele rij koffers meenemen die dicht tegen elkaar aanstaan en allemaal tegelijk vast komen te staan.

Past altijd

Het fijne aan een koffervak met klem is dat mocht je eens een ander formaat koffer mee willen nemen dit gewoon kan. Als je daarentegen in de toekomst andere koffers in schappen wilt leggen past het vaak niet is onze ervaring.