Altijd frisse lucht

Elektrische ventilator

De naam zegt het al, het gaat hier om een ventilator die door middel van elektriciteit aangedreven wordt. Voordeel van dit systeem is dat je ook kunt ventileren terwijl de auto stil staat. Nadeel is dat het stroom vergt van de accu. Door een beveiliger te plaatsen kun je er voor zorgen dat de accu nooit te ver leeg raakt. Hierdoor kun je in ieder geval altijd starten.

Elektrische ventilatie

Dit ventilatiesysteem wordt aangedreven door elektriciteit (12 V). Het zorgt ervoor dat slechte lucht verdwijnt en frisse lucht binnenkomt tot wel 850 m3/uur.

Aan/uit schakelaar

De elektrische ventilatie is eenvoudig aan of uit te zetten met een schakelaar op het dashboard. Maar we kunnen het ook zo installeren dat de ventilatie automatisch met je contact meeloopt.

Regelbare snelheid

Er is een optie leverbaar waarbij de bediening gemakkelijk te regelen is via een snelheidsregelbare knop die op het dashboard zit.

Wanneer kies je voor elektrische ventilatie?

Elektrisch aangedreven ventilatie is handig wanneer je het altijd wilt kunnen aanzetten als je het nodig hebt. Het werkt onafhankelijk van wind of rijwind. Een aantal voorbeelden:

  • Als je vochtproblemen hebt dan kun je deze ventilator altijd laten draaien.
  • Als je dieren vervoert dan zijn ze altijd voorzien van frisse lucht.
  • Als je gassen of brandstoffen vervoert of stinkende materialen is het ook prettig als je continue kunt ventileren.

Elektrische versie Easy Aero

Een handige ventilator waarbij alles door het dak afgevoerd wordt door een systeem dat de lucht laat wervelen. Via de voorzijde van de Easy Aero wordt verse lucht naar de laadruimte geleid en via de achterzijde verdwijnen zowel vocht, warmte, vieze lucht en zelfs zware gassen door het dak. Hierdoor is dus veelal geen gat meer in de bodem nodig voor afvoer. De natuurlijke ventilatie wordt versterkt met dit systeem.

Deze ventilator werkt ook bij windstil zolang er stroomtoevoer is. Dit in tegenstelling tot de mechanische Easy Aero die zonder wind niet werkt.

Specificaties

  • Draait op 12 Volt
  • Het vermogen is 11 Watt
  • Het geluid is 58dB(A) bij stilstand
  • De capaciteit is 50 m3 per uur bij 100 km/u Dat is toch een aantal keren het laadruimte volume per uur.

Grote elektrische ventilatoren

Dit zijn de ventilatoren die 850 m3 per uur of meer kunnen verversen. Deze nemen wel meer vermogen dan de compactere Easy Aero.