Goed verlichte laadruimte

Binnenverlichting

Je wilt extra laadruimverlichting. Je hebt de keuze uit algemene verlichting via ledstrips of gericht licht met behulp van spots op de werkplek of beide gecombineerd. Dan is er nog een tweede keuze: wel of geen bewegingsmelder. Tot slot is er nog de keuze om de binnenverlichting wel of niet op de bestaande accu van de auto aan te sluiten. Hier lichten we toe wat je in je afweging kan meenemen.

🛒 Binnenverlichting met bewegingsmelder

Binnenverlichting aansluitingsmogelijkheden

1. Het is mogelijk om de extra verlichting aan te sluiten op de standaard binnenverlichting van de auto. Dit kun je doen als:

 • de binnenverlichting maar weinig stroom neemt
 • je de verlichting alleen kortstondig nodig hebt

 

2. Een andere optie is de extra verlichting met kabels op de accu aan te sluiten. Het nadeel daarvan is dat de accu dan te leeg kan raken als je de verlichting een keer vergeet uit te zetten. Om dit te voorkomen monteren wij standaard binnenverlichting met bewegingsmelder.

3. De laatste optie is een extra accu te plaatsen. Dit doe je alleen als je daarnaast ook nog voor andere zaken elektra nodig hebt.

 


Hoeveel verlichting is nodig?

De hoeveelheid verlichting die nodig is om prettig te werken hangt van een aantal zaken af:

 • Ten eerste hangt het af van het soort werk wat je doet. Als je vooral fijn werk doet, heb je meer licht nodig dan wanneer je vooral grovere werkzaamheden hebt.
 • Ook de kleur van de wanden en het plafond is bepalend. Des te donkerder de kleur van de omgeving des te meer licht wordt geabsorbeerd. Des te meer verlichting is dan nodig om voldoende licht op het werk te houden. Soms zijn bij heel donkere bekleding zelfs schijnwerpers nodig.

Wij kunnen je adviseren op basis van de omstandigheden.

Positie werkplekverlichting

De verlichting plaatsen we meestal in het midden van de laadruimte tegen het dak. Ook komt het voor dat we de verlichting midden boven een werkplek of onder een langgoedbak bevestigen. De positie stemmen we in het algemeen af op jouw werkzaamheden.

Vlakke montage is mogelijk als we het plafond bekleden. Dan kunnen we de ledstrip infrezen.


Voordelen ledverlichting in de laadruimte:

 • Ten eerste heeft led een laag stroomverbruik.
 • Daardoor belast je ook de accu hiermee niet te zwaar.
 • Daarnaast heb je een mooie heldere en sterke verlichting.
 • Je hebt veel branduren en de verlichting gaat niet snel stuk. Ze branden langer dan TL verlichting bijvoorbeeld.
 • Vanwege het lage vermogen en stroomverbruik zijn ze meestal aan te sluiten op de binnenverlichting wat scheelt in aansluitkosten in vergelijking met aansluiting op de accu.

Maten binnenverlichting

Standaard leveren we 12 volt led binnenverlichting in twee maten:

 • 500 mm
 • 1000 mm.

Normaal gesproken is hier altijd een bewegingsmelder bij. Wil jij daarentegen verlichting zonder sensor? Neem dan even contact met ons op.