Voertuigbescherming

Voertuigbescherming dient ertoe om je auto te beschermen tegen dure beschadigingen.

Daarnaast ziet het er vaak ook nog cool uit zo’n side bar en rear bar aan je auto. Tegelijkertijd kan het ook praktisch zijn zoals bij een achteropstap die je instaphoogte vermindert.

Waarom voertuigbescherming?

Er zijn drie redenen om je voertuig te beschermen naast dat het de looks van de wagen kan verbeteren.

  1. Het kan helpen om de levensduur van je auto te verlengen. Het kan voorkomen dat er iets dusdanig stuk gaat dat je niet verder kunt met de wagen.
  2. Het zorgt ervoor dat je bedrijfswagen zijn waarde behoudt. Immers als de bus er netjes uit blijft zien omdat de bescherming beschadiging voorkomt, beperkt dit de waardedaling.
  3. Het voorkomt dat je voor onverwachte kosten komt te staan. De voertuigbescherming helpt je om erge schade te voorkomen. Het is bijvoorbeeld goedkoper om een sidebar te vervangen dan een voertuigdorpel

Opties voertuigbescherming

Bumperbeschermer

De naam zegt het al, dit item beschermt je bumper tegen schade. Bedrijfswagens worden vaak zwaar belast bij gebruik en dit voorkomt dat er krassen, deuken of andere schades op de bumper ontstaan.

Een optie is een bumperbeschermer te plaatsen als de bumper zelf met name aan de bovenzijde bekrast of gedeukt is. Dan ziet het geheel er weer netjes uit.

Side en rearbar

Dit betreffen fraaie sterke buizen die de instap en de achterkant beschermen tegen beschadiging. Ook helpt het je bumper heel te houden bij lichte aanrijdingen in het verkeer.

Achteropstap

De achteropstap helpt om schade aan de achterkant van de bus te voorkomen. Daarnaast dient het nog een tweede doel, namelijk om het instappen te vergemakkelijken. Je hoeft een minder grote stap te maken bij het betreden van de bus.