Achteropstap

MAKKELIJK EN VEILIG INSTAPPEN

Om bij een bedrijfswagen het in- en uitstappen te vergemakkelijken kan een RVS achteropstap met antislipprofiel geplaatst worden.

Omdat de opstap lager is dan de bodem van je bus ten opzichte van de grond wordt het instappen makkelijker. Het wordt lichter zeker als je met lading loopt.

Ook als je vloerladen hebt en de opstap extra hoog is komt een achteropstap van pas als je toch prettig wilt kunnen in- en uitstappen.

De achteropstap met anti-slipprofiel helpt je om makkelijk en veilig in- en uit te stappen

Achteropstap met anti-slip reliëf

Iedere opstap heeft antislip reliëf om uitglijden te voorkomen. Dit blijft stroef onder alle omstandigheden zoals bij natte of modderige schoenen of sneeuw en ijzel.

Twee functies

De achteropstap is om de instap veilig en makkelijk te maken. Het is dus ARBO-vriendelijk en voldoet aan deze regelgeving. Je hoeft namelijk minder hoog in- en uit te stappen. Dat maakt het ook lichter, met name als je zware lading draagt.

Een tweede functie is de klappen op te vangen van lichte ongelukken die aan de achterzijde plaatsvinden. Je beschermt je bumper en de carrosserie tegen schade aan die kant.


Diverse uitvoeringen achteropstap

Er zijn verschillende mogelijkheden als het om een achteropstap gaat.

Bumperbreed

Zo is er een opstap die bumperbreed is. Formaat: op maat bij het type auto waar de achteropstap op komt.

Dit model is niet geschikt als je een trekhaak hebt.

 

 

De bumperbrede achteropstap gaat over de gehele breedte van de bedrijfswagen

Twee maal een kleine achteropstap

Ook bij auto’s met een trekhaak is het mogelijk een achteropstap te monteren. Dit is dan een gedeelde opstap. Links en rechts van de trekhaak komt dan een opstapdeel.

 

 

 

Twee maal een kleine achteropstap is reuze handig als je vloerladen hebt en toch nog makkelijk in- en uit wilt stappen

Deelbare bumperbrede achteropstap

Tot slot is er een bumperbrede achteropstap waarbij je met één beweging het middelste gedeelte optilt en wegneemt als je de trekhaak wilt gebruiken.

Deze bumperbrede opstap is eenvoudig te delen wanneer je de trekhaak wilt gebruiken
Als het middenstuk met een eenvoudige beweging verwijderd is kun je de trekhaak gebruiken

Achteropstap in combinatie met achteruitrijsensoren

Met het kiezen van de achteropstap houd je niet alleen rekening met het merk en type auto. Let ook op de aanwezigheid van een trekhaak, sensoren en een eventuele camera. Wij kunnen je hierbij adviseren.

Mogelijkheden:

Bij sommige achteropstappen kunnen de achteruitrijsensoren van het voertuig verplaatst worden naar de opstap

Er zijn opstapmodellen die we kunnen monteren onder de achteruitrijsensoren. Op deze manier kun je de sensoren toch gebruiken.

Een andere optie is de achteruitrijsensoren uit te laten schakelen als je zonder kunt en toch een bepaalde opstap wilt die niet samengaat met sensoren.