Ventileren bedrijfswagen

Voor veel onderdelen en gereedschappen is het slecht als het vochtig is in de bedrijfswagen. Met name als er natte gereedschappen, machines, onderdelen en kleding in de auto liggen, kan er een vochtprobleem ontstaan. Dan is het goed de bedrijfswagen te ventileren.

Voor jezelf is het niet goed als er kwalijke gassen in de auto hangen. Beide problemen zijn te verhelpen met een goed ventilatiesysteem. Voor gassen lichter dan lucht is een ventilatiesysteem in het dak een oplossing. Voor zwaardere gassen is dit ventilatie in de bodem van de laadruimte.

Bedrijfswagen ventileren via het dak: 3 systemen

1 Elektrisch aangedreven ventilator

Deze kun je naar wens aan- en uitzetten op het moment dat het nodig is of met een sensor automatisch laten aangaan als een bepaalde waarde bereikt is.

2 Rijwind aangedreven ventilator

Op deze ventilator zit een rotor die zowel de wind als door rijwind aandrijft. Deze ventilator werkt nagenoeg constant want het waait hier in Nederland immers vrijwel altijd.

3 Venturikapje

Bij deze ventilatiewijze werkt het venturi-effect. Volgens Wikipedia ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Venturi-effect) wordt “doelbewust een vernauwing aangebracht in een stromingskanaal voor vloeistof of gas. Doordat het passerende medium een snelheidsverhoging ondergaat ontstaat daardoor op die plek een drukverlaging”. Van deze onderdruk wordt gebruik gemaakt. Dit zuigt de laadruimte leeg en ontdoet het van ongenode gassen.

Eigenlijk werkt het net als bij een vliegtuig: Bij de vliegtuigvleugel ontstaat onderdruk aan de bovenzijde doordat de vleugel aan de voorkant bol is en dus de bovenzijde een langere afstand heeft dan de onderkant. Hierbij ontstaat onderdruk die gebruikt wordt om het vliegtuig naar boven te zuigen.

Bedrijfswagen ventileren via de vloer

Bij vloerventilatie plaatsen we een vloerrooster in de vloer waarbij de zwaartekracht zorgt dat de zware gassen als het ware naar buiten vallen. Bovendien treedt hierbij aanvullend het Venturi-principe (zie hierboven) in werking. Het is daarom zaak om zo’n vloerrooster op de juiste wijze te monteren anders werkt het averechts. In de praktijk zijn er bussen bij ons binnengebracht met verkeerd gemonteerde vloerroosters. In zo’n geval verdwijnen de kwalijke gassen niet uit de bus maar wordt vieze lucht op uitlaadniveau de bus ingeduwd.

Oplossing

Met ventilatie-aanpassingen van Just in Case blijft het binnenklimaat van uw voertuig goed

Wil je meer weten of wil je een offerte aanvragen? Neem contact op via telefoonnummer 0595-425144, mail naar info@justincase.nl of vul het formulier hieronder in.

7 + 1 =

Call Now Button