Stevig en schoon

Bus betimmering hout

Onze busbetimmering met houten berkenmultiplex platen zijn licht in gewicht en toch reuze sterk. Je kunt dus makkelijk iets aan de wand ophangen. Omdat het materiaal een mooie gladde fenol afwerkingslaag heeft die goed tegen vocht kan, is de bus eenvoudig af te nemen en schoon te houden. Het model van de wanden is dusdanig dat zoveel mogelijk binnenruimte overblijft.


Bus betimmering hout berkenfenol

Het hout wat wij gebruiken voor de houten betimmering is lichtbruin berkenfenol. Dit is een berkenmultiplex wat opgebouwd is uit dunne lagen die watervast verlijmd zijn. Dit is enorm sterk en zeker veel sterker dan het welbekende triplex. Je kunt hierdoor lichte wanden houden die sterk zijn. Daardoor blijft de inrichting licht in gewicht.

Wij gebruiken hoofdzakelijk twee types berkenplaat. De eerste is 6,5 mm glad berkenfenol in de kleur lichtbruin. De tweede is 5 mm berken lichtbruin gelakt. Waarbij het een matte laklaag betreft.


Voordelen van deze houten busbetimmering

Lichtgewicht

Doordat het berkenfenol zo sterk is heb je maar een minimale dikte nodig om toch heel lang mee te gaan. Dat scheelt in gewicht. Fijn om dit te kunnen steken in wat er aan werkgerelateerd materiaal mee moet.

Sterk en duurzaam

Wij vervangen – enkele uitzonderingen daargelaten – altijd de standaard onderdeurfabrieksbeplating. Deze is kartonachtig,van dun hardboard of dun hard plastic. Dat kan niets hebben en is zo stuk. Onze nieuwe wanden daarentegen zijn sterk en gaan lang mee.

Veel binnenruimte

De freesmodellen van de wanden maken wij zo een manier dat er zoveel mogelijk binnenruimte overblijft. Je kunt het je zo voorstellen dat we – daar waar het kan – om de bulten in carrosserie heen werken. Zo kunnen we de wanden zo ver mogelijk naar buiten plaatsen. Dat kan in totaal soms wel 10 cm schelen.

Makkelijk schoonhouden

Omdat het berkenfenol waterbestendig is en een glad oppervlakte heeft, is het makkelijk om het schoon te houden. Een droge of vochtige doek is genoeg om het weer schoon te poetsen en als nieuw te laten uitzien.

Makkelijk iets monteren

Omdat de houtenbeplating stevig genoeg is kun je er gemakkelijk iets aan monteren, bijvoorbeeld een kledinghaak, een kitkokerhouder of een slanghouder. Zo houd je jouw bus makkelijk overzichtelijk en ruim.