Betere bescherming, ruimtelijk, veel bevestigingsmogelijkheden en professionele uitstraling

Gatwanden in plaats van lat-om-lat betimmering

Vroeger timmerden we veel auto’s af met lat-om-lat. Echt ideaal was dat niet en daarom hebben we daar een betere oplossing voor bedacht: de gatwanden. Deze wijze van betimmeren heeft een groot aantal voordelen die hieronder toegelicht worden. Maar eerst even een uitleg over wat gatwanden zijn.

Gatwanden

Gatwanden zijn een wijze van wandbetimmeren met berkenfenol hout. Ze beschermen je auto tegen beschadigingen die van binnen uit de auto ontstaan. Ze hebben dezelfde vorm en dikte als de gewone dichte wanden maar dan met een ingefreesd patroon van gatparen. Daar kun je een touw, spanband of iets dergelijks achter langs slaan om iets vast te zetten.


Gatwanden vergeleken met lat-om-latwanden

Ruimtelijker

De gatwanden laten meer ruimte in de auto. Dit kan omdat je met de gatwanden om zogenaamde bulten van de wagen heen kunt werken. Met lat-om-lat moet je hier overheen om verband te kunnen houden. Dat kost aan iedere kant ongeveer 3 cm. Dus totaal 6 cm ruimte die je kwijt bent. Hoe meer ruimte je houdt in je bus hoe prettiger

Betere bescherming

Omdat gatwanden meer van de wand bedekken dan lat-om-latwanden is de bescherming van de laatste soort wanden matig. Door de gleuven bij de wand kan gemakkelijk een fietsstuur vallen wat een bluts in de wand kan opleveren.

Minder arbeidsintensief

Het monteren van gatwanden gaat sneller dan het uitmeten en vastzetten van losse latten. En tijd is geld. Daarom bespaar je met gatwanden op arbeidskosten. Dus ondanks dat er een groter oppervlakte aan houten bescherming is zijn de gatwanden goedkoper dan de lat-om-latwanden.

Professionelere uitstraling

De lat-om-latwanden geven een minder rustig beeld. Het lijkt wat chaotischer als je in de bus kijkt. Daarmee heeft het een minder goede uitstraling vergeleken de strakke gatwanden. Dat ziet er goed uit.

 


Gatwanden: het beste van twee werelden

Met gatwanden combineer je de luxe looks en de beschermwanden van de gewone complete wandbetimmering met de mogelijkheid om nog iets vast te kunnen binden aan de wand.

Optimaal alternatief

Een alternatief is nog de normale dichte wanden te combineren met bindrails. Dit biedt de optimale bescherming omdat de wanden zo volledig mogelijk bedekt zijn met daarbij de mogelijkheid zwaardere zaken vast te zetten. Hier voorkom je de mogelijkheid dat een lat lostrekt door de belasting.