Alle benodigdheden een handige plek

Loodgieter

Als loodgieter heb je een combinatie van drie soorten materialen die je mee wilt in je bedrijfswagen. Dat zijn gereedscahppen waaronder ook grote losse gereedschappen, losse kleine artikelen en lange spullen. Voor alles valt een ideale plek te bedenken in de bus.

Gereedschappen loodgieter

Wat zeker mee moet in de bus zijn gereedschappen waaronder ook grote losse gereedschappen. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan een buigijzer. Dit zou je achter een klep in het wielkastvak van een stellingkast kunnen bergen. Maar we kunnen ook een buigijzerhouder voor je maken die je achter op de stellingkast kunt hangen.

Los accugereedschap en andere grotere losse materialen kun je bergen op drie manieren. Ten eerste in hogere lades. Ten tweede in de open schappen van een stellingkast. Of, tot slot, in grotere bakken die je in de stelling plaatst. Wat je kiest hangt af van wat je zelf prettig vindt en deels ook van het budget.

Waarschijnlijk heb je een deel van je gereedschappen ondergebracht in koffers. De grootste in Rehau of Hilti-koffers die je onder de stelling tegenover de schuifdeur kunt vervoeren. Vastgezet met een ladderrubber-spanset.

Mogelijk heb je andere − wat kleinere gereedschappen − mee in sustainers. Deze kun je plaatsen in een stellingkast of in een speciale sustainerkast.


Losse kleine materialen loodgieter

Veel van je losse kleine artikelen zou je in een 90 mm TomLock-lade met een bakjes assortiment kunnen bergen. Hierin heb je overzicht en kun je makkelijk dat ene kleine dingetje vinden wat je slechts een enkele keer nodig hebt. Ook zou je deze materialen in losse kunststofbakken met verdeelschotjes in de stelling kunnen meenemen.

Als loodgieter neem je vrijwel alles mee naar binnen bij de klant. Dus het kleine assortiments-materiaal dat je vaak nodig hebt neem je mee in Raacokoffers. Voor die koffers is een goede plek in de stellingkast te bedenken.

Stellingkast met bovenop een langgoedbak voor de lange materialen. Een klep voor de wielkast waar je het buigijzer kan opbergen. Links zie je Raacokoffers in de stelling en rechts bakken waarin kunststof verdeelschotten. Je kunt ook een aantal bakken weglaten en daar nog gereedschap leggen. Rechts onderin een vak voor de grotere koffers, vastgezet met ladderrubber-spanset.

Lange materialen loodgieter

Je kunt je lange materialen vervoeren in een langgoedbak bovenop de stellingkast. Een andere optie is te kiezen voor een pipetube op het dak. Hierin zijn je buizen veilig opgeborgen.

Misschien wil je ook een kleine trap mee? Deze kan je tegen het kopschot vastzetten met behulp van bindrails en spanband.

Nog een handigheid

Tot slot kiezen loodgieters ook wel voor een laag uitgevoerde bodemlade. Zo blijft in-en uitstappen nog makkelijk en kan er toch heel veel lang materiaal en gereedschap mee onder de iets verhoogde laadvloer. Prettige bijkomstigheid is dat het gewicht mooi onder in de bus beland. Dat bevordert het rijgedrag van de auto.


Accessoires

Vaak moeten er gassen of aircogassen mee. Dan is het goed om aan dakventilatie of vloerventilatie te denken.

Voor je spuitbussen kunnen we een speciale houder monteren. Zo kun je ze makkelijk terugvinden en houd je overzicht. Bovendien beschadigen ze dan niet onderweg en ook rollen ze niet rond.