Alles bij de hand voor het werken in het groen

Hovenier en groenvoorziener

Als hovenier en groenvoorziener heb je plek in je bus nodig voor zowel grote, lange als kleine materialen en brandstoftankjes. Je krijgt met veel vocht te maken dus ventilatie in de bus is geen overbodige luxe. Hier doen we een aantal suggesties waar je bij een inrichting aan kunt denken. Ook kunnen we speciaal afgestemd op jou werk een inrichting bouwen.

Hovenier: groot, lang en klein materiaal, ook tankjes

Als Hovenier heb je veel groot materiaal mee en dan nog een beetje klein materiaal. Dan is een zo open mogelijke ruimte handig met ook veel ruimte in de stellingen. Je kunt daar dan je grote gereedschappen in kwijt zoals een motorzaag, bosmaaier en bladblazer en je scheppen. Die je overigens ook in schoppenklemmen tegen het kopschot of tegen de zijkant van de stellingkast kunt hangen.

Dit combineer je dan met een verhoogde vloer met vakken eronder. Hier kun je de lange materialen in kwijt zoals je grondboor, waterpas, bezem en hark. Verhoog de vloer niet al te ver om een makkelijke in- en uitstap te houden. Je kunt ook kiezen voor de luxe variant met een bodemlade onder de verhoogde vloer. Dan liggen je spullen uit zicht en ook kun je er nog net iets makkelijker bij om ze te pakken en weer op te ruimen. Ten slot heb je ook nog iets beter zicht op je materialen als je in de uitgetrokken lade kijkt.

Wat we zien is dat de hovenier er soms voor kiest om kunststof bakken in de stellingkast te zetten voor klein materiaal. Denk hierbij aan filtertjes. Dit kun je overigens ook in lades onderbrengen.

Brandstoftankjes of -kannetjes plaats je op de vloer in het onderste vak van een stellingkast. Hiervoor maken we dan een speciale bak onderin. Dan blijven ze goed op hun plek staan. Ook handig in het geval mocht er toch wat lekken.


Geen last van nattigheid

Geregeld wordt je beschermende kleding en/of werkkleding nat gedurende de klus. Hang ze op aan kledinghaken. Dan kunnen ze uitdruipen en drogen. Je hebt er meteen een vaste plek voor zodat je niet mis grijpt.

Ook andere spullen en gereedschappen gaan vaker nat weer mee de bus in. Om overmatig vocht en schimmel te voorkomen is het raadzaam om een ventilatiesysteem aan te laten leggen. Je kunt hierbij denken aan een Easy Airo als je genoeg afstanden aflegt. Als dit niet het geval is dan kun je een rijwindgedreven ventilator nemen. Die doet het ook nog enigszins als de auto op de oprit staat. Puur aangedreven door de wind in dat geval. Zo raak je goed je vocht kwijt uit de bus.


Vuil en beschadiging

Je brengt natuurlijk snel vuil mee je bus in. Dat brengt je werk nu eenmaal met zich mee. Het is goed hier rekening mee te houden bij de keuze van je betimmering. Het is goed te weten dat al onze vloeren en wanden eenvoudig schoon te houden zijn. Bovendien kunnen ze tegen een stootje en kunnen ze goed tegen vocht.

Elektrisch gereedschap opladen

Meer en meer zien we brandstof aangedreven gereedschap vervangen worden door elektrisch gereedschap. Dan is het ook wel heel efficiënt om dat laatste direct onderweg weer op te laden in je werkbus. Dit is heel goed mogelijk met een Zeliox: een accu en omvormer ineen. Handig als je regelmatig zaken op wilt laden gedurende de dag. Het snelst laad je via walstroom maar het is ook mogelijk om via zonnepanelen de accu weer bij te laden.

Wensen en Advies

Wij kunnen je verder adviseren afhankelijk van je wensen en je budget. We hebben gerichte oplossingen in het geval je zelfstandig hovenier bent of een heel wagenpark hebt als groenaannemer. We hebben specifieke oplossingen bij elke mogelijke vraag. We helpen je graag verder.