Praktische bergruimte voor blikken en emmers

Schilder en stukadoor

De overeenkomst in de inrichting van schilder en stukadoor is dat ze vaak een stelling in de wagen hebben. Die stelling ziet er echter anders uit vanwege de verschillende materialen die meegaan. In het geval van de schilder zijn dit blikken en emmers met verf, kwasten en ladders. De stukadoor wil daarintegen vooral de lange materialen in de stelling onderbrengen.


Schilder

Bodemlades voor verfblikken

Vaak rijden schilders in een middelgrote formaat bus. Ze kiezen als inrichting als eerste voor bodemlades. Dit is omdat je daar gemakkelijk verfblikken in kunt laden. Deze blikken zijn 17,5 cm hoog en passen daarmee goed in een lade met een hoogte van 20 cm. Daarmee blijft de instaphoogte acceptabel. Ook de hoogte van de binnenruimte is dan nog redelijk bij dit formaat bus.

Stellingkast voor verfemmers en kwasten

Daarnaast kiezen ze voor een stellingkast die afgestemd is op de maat van de verfemmers. Ook kunnen ze de kwasten die ze in een emmer vervoeren in de stelling kwijt.

Ladder vervoer

Voor de ladders die de schilder meeneemt zijn er meerdere opties:

  • De kortere ladder kan aan daarvoor bestemde beugels hangen
  • Op een imperiaal kan je zowel een kortere als langere ladder vervoeren
  • Een derde mogelijkheid is een ladderlift. Dit is een prachtige oplossing als je met gemak je ladders op en af het dak wilt krijgen. Steeds weer makkelijk en snel je ladders klaar voor vervoer of gebruik. Meer informatie over de ladderlift

Glasresteel

Tot slot zijn er ook schilders die glas zetten. Daarom willen ze graag een glasresteel. Er zijn mogelijkheden voor een glasresteel in of buiten de auto. Doe je weinig glas dan is spanstang gebruik ook een mogelijkheid.

Stukadoor

De auto van de stukadoor blijft in het algemeen zoveel mogelijk leeg naast een stellingkast links tegen de wand gezien vanaf de achterkant van de wagen. Daarbij krijgt de stellingkast meerdere lange bakken over de gehele lengte van de auto.

In deze langgoedbakken is dan plek voor:

  • het lange gereedschap zoals afrijlatten en lange waterpas.
  • Maar ook de lange materialen zoals de hoekbeschermers en het stucstopprofiel.
  • Voor de overige zaken als spackmessen, spanen en plamuurmessen blijft wel een plekje over

Tot slot blijft er genoeg lege ruimte in de bus voor groot gereedschap als mixers en schuurborden/wandschuurmachine en de zakken stuc.

Wat het vervoer van ladders betreft zijn er dezelfde mogelijkheden als bij de schilder. Scroll hiervoor naar boven.