Alles bij de hand voor het repareren, monteren en vervangen

Servicemonteur/ Mechanisatie

Afhankelijk van het soort onderhoud wat je als servicemonteur verricht, pas je jouw inrichting erop aan. Zit je in de hydrauliek dan ziet je inrichting er anders uit dan wanneer je CV-installaties onderhoudt. We geven je graag advies gericht op je werkzaamheden en de materialen die je bij je hebt in je bus.

Handige inrichting voor servicemonteur

Volume van de auto benutten

Er gaan veel verschillende zaken mee in de bus en daarom wil je goed gebruik maken van het volume ervan. Dan is de aluminium inrichting met veel lades geschikt. Hierin kun je in de assortimentsvakken mooi alle kleine materialen als schroefjes en ringetjes kwijt.

Je kunt de aluminium ladenkast combineren met een aluminum schappenkast of een aluminium-houten kast om zo veel materialen te bergen.

Plek voor gereedschapkoffers

Je hebt verschillende koffers met daarin al je gereedschappen. Je kunt ze kwijt in een koffervak dat we onderin een stellingkast kunnen reserveren.

Een tweede optie is de koffers te vervoeren in vloerladen onder de laadvloer. Dit kan alleen als de bus voldoende hoogte heeft. In dat geval is het fijn dat je de ruimte onderin benut en het gewicht laag bij de basis houdt.

Plek voor gasflessen en koelmiddelflessen

Hiervoor kunnen we een passend flessenrek bouwen. Daar kun je de flessen in plaatsen en met spanbandjes zet je ze snel vast voor een veilig vervoer onderweg.

Leidingmateriaal

Dit soort lange materialen kun je kwijt in een langgoedbak boven de kasten. Ook is het een optie om een pipetube op het dak te monteren waar het mooi in opgeborgen ligt. De wagen blijft dan ruim van binnen.

Bankschroef

Er zijn twee mogelijkheden om een stevige bankschroef bij de hand te hebben. Je kunt een uittrekbaar werkbank met bankschroef aan de stellingkast laten monteren.

De tweede mogelijkheid is een werkblad op een ladekast monteren met daarop een bankschroef. Daarbij nog verlichting erboven laten aanleggen en je kunt goed werken.

Opstap

Heb je een grote bus dan is het prettig om een opstap te nemen. Het in en uitstappen wordt minder zwaar. Zeker als je daarbij materiaal in en uit de bus verplaatst.

Signaalverlichting

Werk je langs de weg voor het onderhoud een bruggen of auto’s dan wil je goed zichtbaar zijn met je bus. Signaalverlichting is dan een must.

Raacokoffers

Hierin kun je alles kwijt als kleine ringetjes voor wanneer iemand lekkende leidingen of kranen heeft. Deze koffers passen dan weer in speciale Raacokoffervakken. Heel overzichtelijk en het ziet er ook perfect uit richting je klanten.

Handige inrichting voor mechanisatiebedrijf

Veel en zwaar gereedschap mee

Het is belangrijk te letten op het bouwen van een lichte inrichting die zeer degelijk is want je neemt veel mee, ook zwaar spul, je gereedschap is zwaar en je bus wordt zwaar belast tijdens je werk.

Aluminium lichtgewicht stellingen met veel lades werken prettig in de praktijk.

Werkbank

Een werkbank met uittrekbaar werkblad en een zware Heuer bankschroef komt vaak van pas.

Ook kun je op de werkbank de pers plaatsen waarmee je de hydroliekkoppelingen perst.

Hydroliekkoppelingen

In de stelling kun je sorteerbakken of eurobakken plaatsen waar je de hydroliekkoppelingen in opslaat.

Hydroliekslangen

Deze kun je mooi bergen in een langgoedbak die over twee stellingen heen gaat. Zo blijft de laadvloer vrij. Wel zo prettig.

Omvormer

Tot slot wil je waarschijnlijk een zware omvormer die al het werk kan trekken dat je gedaan wilt krijgen.