Alles bij de hand

Woningbouwstichting

Als woningbouwstichting rijd je met bedrijfswagens waar heel veel klein materiaal, hang- en sluitwerk , gereedschappen en installatiemateriaal mee moet. Eigenlijk moet er meer mee dan er qua maximaal laadvermogen mee mag. Dit is dus het belangrijkste punt om op te letten bij deze specifieke inrichting. Aluminium inrichting met veel lades is de oplossing voor woningbouwstichtingen. De kasten zijn dan relatief licht en je houdt veel laadvermogen over.

Maximaal laadvermogen

Dat betekent dat je maximaal 3500 kg over de weg mag vervoeren. In principe is dat de bus inclusief de inrichting, alles wat je aan materialen vervoert en je eigen gewicht. Wat vast ligt is het gewicht van je kale bus en min of meer het gewicht van de bestuurder. Wat betreft de inrichting en wat er aan spullen meegaat daar moet je dan de juiste afstemming in vinden. Het is dus belangrijk je inrichting zo licht gewicht mogelijk te houden zonder in te boeten aan degelijkheid: Je wilt je spullen wel graag heel houden.

We zien dat waar bij een woningbouwstichting eerder gekozen werd voor een Traffic of T6 lengte 2 dat nu steeds vaker een Transit of Master lengte 2, hoogte 2 is. Deze laatste modellen zijn van zichzelf al zwaarder waardoor er minder gewicht resteert om je materialen mee te nemen. Het is goed om hier op bedacht te zijn bij de keuze voor een type bus. En mocht je de bus(sen) al in bezit hebben om dan extra goed te letten op het gewicht van het interieur.


Lichtgewicht oplossingen

Vaak kiezen woningbouwstichtingen voor inrichtingen met kasten vol lades. Een nadeel hiervan is dat lades relatief zwaar zijn. Een goed alternatief is te kiezen voor open schappen met bakken en verdeelschotten.

Naast het zo licht gewicht mogelijk houden van de inrichting kun je ook overwegen om minder voorraad mee te nemen. Dit kun je doen door van elke soort maar één of enkele stuks in plaats van meerdere mee te nemen. Zo kun je voorkomen dat je overladen rond rijdt.


Lange spullen mee

Wil je buizen of andere lange materialen mee dan is het handig deze te vervoeren in een langgoedbak. Deze bak kun je laten monteren boven bijvoorbeeld twee stellingkasten.

Daarnaast kun je denken aan een pipetube op het dak waar je buizen in passen. Op deze manier hoef je voor buismateriaal geen ruimte te reserveren in de bus en neem je dit buitenom mee.

Langgoedbak over twee kasten heen. Gedeeltelijk schappen met bakken en een kast met lades. Voor op de kast spanstangen om lading snel vast te zetten.

Overige spullen mee

Vaak zien we dat de busjes van een woningbouwvereniging zowel links als rechts een stellingkast of kasten hebben staan. Daarin schappen met bakken voor kleingoed. Ook zijn er een aantal open ruimtes om gereedschappen mee te nemen. Verder is er vaak een plek waar Raacokoffers in passen.

Geregeld zien we dat een imperiaal gewenst is om extra spullen mee te nemen. Daarnaast zien we bij de hogere bussen vaak een ladderlift. Waarmee gemakkelijk een ladder mee kan en zonder ruimte in de bus ruimte in te nemen.


Handigheidjes inrichting woningbouwstichting

  • Een achter-opstap is vaak gewenst. Het vergemakkelijkt het in- en uitstappen.
  • Een all-in-one handwasset om onderweg je handen of iets anders te reinigen.
  • Spanstangen waarmee je in een handomdraai allerlei materiaal en ook platglas snel vast zet voor onderweg.
  • Een glasresteel om buitenom glas of plaatmateriaal te vervoeren.
  • Een bankschroef kan ook handig zijn om dingen in de auto te kunnen voorbereiden.
  • 230 V kan ook praktisch zijn. Stroom bij de hand voor de klussen die je voorbereid in de wagen.

Maatwerk

We komen graag naar jullie toe om te horen wat de wensen zijn. We denken mee om tot een zo ideaal mogelijke inrichting te komen voor jullie specifieke werk. We ontwerpen maatwerkoplossingen die daar bij passen. Op die manier is alles makkelijk en snel te bereiken en kun je sneller werken. Je blijft binnen het maximale laadvermogen en bespaard tegelijkertijd op de brandstofkosten.