Bus inrichting

Bij een nieuwe bus inrichting is het van belang dat:

 • Alles overzichtelijk een plek krijgt
 • Materiaal op de werkplek snel en eenvoudig te pakken is
 • Jouw werkbus inrichting er representatief uit ziet
 • De bestelbus inrichting helemaal aangepast is aan jouw werkzaamheden om efficiënt te kunnen werken
 • Jouw nieuwe inrichting binnen het budget blijft

Dat zijn vijf belangrijke punten waar jouw inrichting aan moet voldoen. Aan al deze punten wordt veel aandacht besteed als we samen op weg gaan om jouw ideale inrichting te maken. Er zijn globaal vijf stappen die we nemen om daar te komen.

De ideale bus inrichting in 5 stappen

 1. Contact zoeken en wensen doornemen
 2. Afstemmen binnen het beschikbare budget
 3. Overzichtelijke offerte
 4. Bespreking offerte en goedkeuring
 5. Maatwerk productie en aflevering

Hieronder vind je de toelichting bij de verschillende stappen.

Vraag vrijblijvend een offerte of informatie aan

10 + 4 =

 1. Als je op zoek bent naar een bus inrichting is het van belang om een geschikte partij te vinden. De eerste stap is daarom contact opnemen. Er is dan een oriënterend gesprek. Alle voorwaarden waaraan de werkbus inrichting moet voldoen kun je benoemen. Hierbij kun je ook alle overige wensen uiten. Wij stellen daarbij vragen om alles duidelijk te krijgen en kunnen ook met verdere ideeën en voorstellen komen.

2. Aan de hand van het budget dat beschikbaar is, kunnen we samen kijken naar wat mogelijk en wenselijk is. Soms zijn er opties die wat budget betreft beter geschikt zijn. Hier is het goed om samen af te stemmen zodat er een optimale bestelbusinrichting ontstaat.

3. Aan de hand van jouw wensen en onze adviezen die je overneemt, maken wij een vrijblijvende offerte. Hierin vind je de verschillende onderdelen van de inrichting voor je werkbus terug.  Denk hierbij aan betimmering, kasten, oprijplaten, vloerlades, en dergelijke, vaak met tekening en natuurlijk de prijs per onderdeel en een totaalprijs.

4. Als je de offerte hebt bekeken dan kun je ons een goedkeuring geven. Ook kan het zijn dat je toch een onderdeel niet wilt of juist nog iets extra’s. We stemmen de bus inrichting helemaal af op wat voor jou nodig is. Als alles duidelijk is en naar wens dan plaats je een order.

5. Nu gaan we met het maatwerk aan de slag. We maken de bedrijfsbus inrichting volgens tekening en offerte in orde. We zorgen voor een nette afwerking van de inrichting. Vervolgens wordt de bus opgeleverd. Deze is helemaal individueel op maat geproduceerd en goed voor jaren en jaren werkgenot.

Onderdelen werkbus inrichting

Er zijn verschillende onderdelen die in een bus inrichting thuishoren afhankelijk van het doel waar je deze voor gebruikt. Voorbeelden zijn de betimmering, stellingkasten, vloerladen, elektra en oprijplaten.

Hierna lopen we alle onderdelen bij langs waarbij je zelf kunt inschatten of dit voor jouw werk van belang is.

 

Betimmering bedrijfsbus inrichting

Allereerst wil je niet dat jouw auto beschadigt. Om te voorkomen dat deze van binnenuit deuken oploopt, is het wijs om deze ruimte te betimmeren. Er zijn verschillende mooie plaatmaterialen waar je uit kunt kiezen: berkenfenol, aluminium perfoplaat en polypropyleenplaat. Of je kunt denken aan het laten stofferen van je auto. Ook is er de mogelijkheid isolatie aan te brengen tegen warmte, kou of zelfs geluid!

Meer over betimmering bedrijfswagen

Stellingkast als bestelbus inrichting

Om materialen in op te bergen zijn stellingkasten langs één wand of zelfs beide wanden erg praktisch. Je kunt hiermee goed de hoogte van de wagen benutten om zaken mee te nemen. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen: volledig aluminium van Finnerup, aluminium-houten inrichting van Just in Case, een combinatie van de voorgaande twee mogelijkheden. Ook is er nog een aanbieding houten inrichting. Dan kies je uit onze standaard aluminium-houten kasten. Ten slotte zijn er nog aluminium standaardpakketten van Finnerup

Welke optie je ook kiest, ze zijn allemaal licht in gewicht en daarmee kostenbesparend, sterk, duurzaam en effectief in gebruik.

Oprijplaten en andere op/inrijsystemen

Er zijn verschillende opties om zware spullen in de auto te rijden zonder te hoeven tillen. Het mooiste vinden we onze eigen ontwikkelde oprijplaten die onder een 5 cm verhoogde vloer opgeborgen liggen zonder te rammelen. Ze liggen nooit in de weg, vormen een vrijwel naadloos gefixeerd breed oppervlak en zijn licht in gewicht, maar zwaar belastbaar. Bovendien gaat het gebruiksklaar zetten licht, makkelijk en snel. Maar er zijn ook nog andere systemen die je aan kunt schaffen.

Meer over oprijplaten en transportsystemen

Uitschuifbare oprijplaten die een breed zwaar belastbare oprijbaan vormen

Bus inrichting met vloerladen

Om makkelijk van buitenaf bij de materialen in de bus te komen is het praktisch om één of meerdere vloerladen of wel bodemlades te nemen. Deze lades komen dan onder een verhoogde laadvloer. In dit geval blijft de laadvloer verder beschikbaar voor andere zaken. Ook voor lades zijn er verschillende mogelijkheden waaruit te kiezen valt. Zo zijn er vloerlades van aluminium voor de extra zware materialen. Dan is er voor de lichtere materialen een ladesysteem van beks. Verder is er nog ons eigen houten systeem.

Meer over vloerladen

Elektra bij de werkbus inrichting

Je wilt graag onderweg elektrisch gereedschap kunnen inzetten, je mobiel en laptop kunnen opladen of koeling of verwarming gebruiken. Allemaal redenen om ook aan een 230V stroomvoorziening te denken. Een prachtig apparaat waar werkelijk alles in één behuizing zit is de Clayton omvormer. Zeer praktisch en het neemt nauwelijks ruimte in. Daarnaast kun je deze ook nog snel en eenvoudig naar een werkplek buiten de bus vervoeren. Maar we leveren en installeren ook op professionele wijze omvormers van onder andere Victron Energy. Zo zorgen we in alle gevallen voor een sinusstabiele 230V aansluiting.

Naast stroomvoorziening valt ook nog te denken aan verlichting en R65 gecertificeerde signaalverlichting als flitslampen en flitsbalken. Verder kunnen we ook elektrische verwarming, koeling of airco installeren.

Meer over alles wat met elektra te maken heeft.

Ventilatie

Om een gezonde werkomgeving te garanderen is ventilatie vaak geen overbodige luxe. Het zorgt er ten eerste voor dat condens en vocht vermindert. Ten tweede is het goed om zowel lichte als zware gassen af te voeren.

Kies tussen elektrische of rijwind aangedreven ventilatie. Moet er dak of vloer ventilatie komen? Met de Easy Aero wordt de keuze heel makkelijk. Hierbij worden namelijk door middel van een ‘push en pullwerking’ zowel lichte als zware gassen via de dakventilator verwijderd. Dat scheelt een gat voor een vloerrooster in de bodem van de bus.

Meer over ventilatie

Vastzetten lading

Belangrijk is om onderweg de lading goed vast te zetten zodat dit niet omvalt of beschadigt. Hiertoe kunnen bijvoorbeeld spanbanden met haken in daarvoor aangebrachte vloerogen of vastzetrails gehaakt worden en met ratel aangetrokken worden. Koffers blijven goed staan achter een kofferklem of ladderrubberspanset als goedkopere oplossing. Als op een stelling een rubberband aangebracht is dan kan je met een spanstang plaatmateriaal of glas zelfs veilig en bovendien krasvrij vervoeren.

Meer over lading vastzetten

Opbergen materiaal

Het werkt optimaal als alle materiaal een vaste plek heeft die goed te bereiken is. Zo vind je het lange materiaal in de langgoedbak, de kit in de speciale kitkokerhouder, de spuitbus en de jerrycan ieder in de daarvoor bestemde houder, de gasfles in het bijbehorende rek en de elektriciteitskabel op de kabelhouder of slanghouder.  Ook buitenom valt materiaal op te bergen op de imperiaal bijvoorbeeld. Daarnaast kan vlakglas op het glasresteel. Verder kun je je buizen kwijt op het dak in de Rhino pipetube. Ten slotte kan je laptop en papierwerk in een console geborgen tussen de voorstoelen.

Meer over materiaal opbergen

Indelen schappen en lades

Als je veel kleine onderdelen hebt is het handig gebruik te maken van onderverdelingen. In de schappen zijn aluminium schotten of kunststof stellingbakken handig. Klein materiaal kun je onderverdelen met inzetbakjes in lades of in Raaco koffers.

Meer over indelen

Veiligheid/Arbo/Hygiëne schermen

Met een achteropstap kom je veiliger de wagen in en uit. Helemaal als je dit met een zware lading wilt doen. Verder is het handig een EHBO-set aan boord te hebben en een oogspoelfles voor noodgevallen. Zo ook is het slim een brandblusser en blusdeken uit veiligheid mee te nemen. Tevens is voor de hygiëne een handwasset aan boord prettig. Ten slotte om werknemers onderweg te beschermen tegen besmetting kan je een plastic scherm tussen de beide voorstoelen laten monteren.  

Anti-Diefstal

Vaak heb je waardevolle materialen en gereedschappen in je bus liggen waarvan je niet wilt dat ze gestolen worden. Dan is het verstandig te overwegen om de ramen met raamroosters te beschermen. Daarnaast kunnen speciale anti-diefstalsloten de wagen verder beschermen tegen inbraak.

Meer over anti-diefstal

Extra deurslot dat niet te forceren is. Uw spullen blijven veilig in de bus

Werkplek

Als je kleinere of grotere klussen in de bedrijfsauto wilt doen dan is het handig om over een werkplek na te denken. Kies daarbij voor een juist formaat werkblad. Misschien wil je ook een bankschroef gebruiken. Als je apparatuur wilt inzetten kan een stopcontact ook handig zijn. Denk ten slotte ook aan verlichting op je werk. Wil je bijvoorbeeld verlichting met of zonder bewegingsmelder? Kortom het is goed om van tevoren na te denken wat nodig is om je werk in de bedrijfswagen goed uit te voeren.

Meer over werkplek in de bedrijfswagen

Een werkplek in de bus met werkblad, bankschroef en ledverlichting

Sidebars en overige styling

Sidebars kunnen de bedrijfswagen een professionele look meegeven. Daarnaast beschermt het ook de auto bij aanrijdingen. Naast sidebars zijn er ook rearbars verkrijgbaar. Verder valt er ook bumperbescherming aan te schaffen.

Sidebars en rearbars om te voorkomen dat er schade gereden wordt

Samenvatting bus inrichting

Er zijn veel verschillende onderdelen waar je over na kunt denken voordat je kiest voor een definitieve bus inrichting. Je wilt de bus heel houden van binnenuit met behulp van betimmering. Daarbij wil je materiaal handig opbergen in praktische stellingkasten en/of vloerlades met een handige indeling. Daarnaast kan het zijn dat je zware lading makkelijk in en uit de bus wilt krijgen. Bovendien moet je de lading onderweg goed vast kunnen zetten. Ook aan veiligheid is gedacht en dat er niet in de wagen ingebroken kan worden. Verder wil je wellicht een aangename werkplek in de bus. Ten slotte kun je jouw bus nog een speciale look meegeven door deze te stylen. Wij kunnen meedenken om je wensen te realiseren.

 

Call Now Button