Bus inrichting

Bij een nieuwe bus inrichting is het van belang dat:

 • Alles overzichtelijk een plek krijgt
 • Materiaal op de werkplek snel en eenvoudig te pakken is
 • Jouw bus met inrichting er representatief uit ziet
 • De businrichting helemaal aangepast is aan jouw werkzaamheden om efficiënt te kunnen werken
 • Jouw nieuwe bedrijfsbus inrichting binnen het budget blijft

Dat zijn vijf belangrijke punten waar jouw bestelbus inrichting aan moet voldoen. Dit nemen we mee als we het samen hebben over jouw werkbus inrichting ideeën. Daarmee komen we tot jouw ideale inrichting van je bus. Er zijn globaal vijf stappen die we nemen om daar te komen.

Bus inrichting onderdelen

Wordt de bus naar wens ingericht, maak dan eerst een inschatting wat voor jouw werk van belang is. Er zijn verschillende bus inbouw onderdelen waar je over na kunt denken voordat je kiest voor een definitieve bus inrichting. Je wilt de bus heel houden van binnenuit met behulp van betimmering. Daarbij wil je materiaal handig opbergen in praktische stellingkasten en/of vloerlades met een handige indeling.

Daarnaast kan het zijn dat je zware lading makkelijk in en uit de bus wilt krijgen. Bovendien moet je de lading onderweg goed vast kunnen zetten. Ook voor de eerste hulp bij ongelukken wil je iets bij je hebben. Verder wil je voorkomen dat derden inbreken in je wagen.

Wellicht wil je ook nog een aangename werkplek in de bus. Ten slotte kun je jouw bus nog een speciale look meegeven. Zie hieronder waar je aan zoal aan kunt denken. Wij helpen dan om je wensen te realiseren. 

Vraag vrijblijvend informatie aan

12 + 7 =

Betimmering bestelbus interieur

Je wilt niet dat jouw auto beschadigt. Om te voorkomen dat deze van binnenuit deuken oploopt, is het wijs om de laadruimte te betimmeren. Er zijn verschillende mooie plaatmaterialen waar je uit kunt kiezen: lichtbruin berkenfenol, aluminium perfoplaat en lichtgrijs polypropyleenplaat. Of je kunt denken aan het laten stofferen van je auto. Verder kun je isoleren tegen warmte, kou of zelfs geluid!

Meer over betimmering bedrijfswagen

Stellingkast als bestelbus inbouw

Om materialen in op te bergen zijn stellingkasten langs één wand of zelfs beide wanden erg praktisch. Je kunt hiermee goed de hoogte van de wagen benutten om allerlei zaken mee te nemen. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Allereerst een ladenkst bus inrichting aluminium van Finnerup.

Ten tweede een aluminium-houten inrichting van ons zelf. Ook een combinatie van de voorgaande twee mogelijkheden is een optie. Verder is er nog een aanbieding houten inrichting. Dan kies je uit onze standaard aluminium-houten kasten. Er zijn ook aluminium standaardpakketten van Finnerup. Tot slot zijn er nog bouwpakketten met halffabricaten van ons zelf die je eenvoudig verder zelf in elkaar zet met boutjes en moertjes.

Welke optie je ook kiest, ze zijn allemaal licht in gewicht en daarmee kostenbesparend, sterk, duurzaam en effectief in gebruik.

 

Oprijplaten en andere op/inrijsystemen

Er zijn verschillende opties om zware spullen in de auto te rijden zonder te hoeven tillen. Het mooiste vinden we onze eigen ontwikkelde oprijplaten die onder een 5 cm verhoogde vloer opgeborgen liggen zonder te rammelen. Ze liggen nooit in de weg in het interieur van de bestelbus. Verder vormen ze een vrijwel naadloos gefixeerd breed oppervlak en zijn licht in gewicht, maar zwaar belastbaar. Bovendien gaat het gebruiksklaar zetten licht, makkelijk en snel. Daarnaast zijn er ook nog andere systemen die je aan kunt schaffen.

Meer over oprijplaten en transportsystemen

Uitschuifbare oprijplaten die een breed zwaar belastbare oprijbaan vormen

Inrichting bestelwagen met vloerladen

Om makkelijk van buitenaf bij de materialen in de bus te komen is het praktisch om één of meerdere vloerladen te nemen. Dit worden ook wel bodemlades genoemd. Deze lades komen dan onder een verhoogde laadvloer. In dit geval blijft de laadvloer verder beschikbaar voor andere toepassingen. Ook voor lades zijn er verschillende mogelijkheden waaruit te kiezen valt. Zo zijn er vloerlades van aluminium voor de extra zware materialen. Dan is er voor de lichtere materialen een ladesysteem van Beks. Verder is er nog ons eigen houten vloerladensysteem.

Meer over vloerladen

Inrichting busje elektra

Je wilt graag onderweg elektrisch gereedschap kunnen inzetten, je mobiel en laptop kunnen opladen of koeling of verwarming gebruiken. Allemaal redenen om ook aan een 230V stroomvoorziening te denken. Een prachtig apparaat waar werkelijk alles in één behuizing zit is de Clayton omvormer. Deze is zeer praktisch en het neemt nauwelijks ruimte in. Daarnaast kun je dit apparaat ook nog snel en eenvoudig naar een werkplek buiten de bus vervoeren.

Verder leveren en installeren we ook omvormers van onder andere Victron Energy op professionele wijze. Zo zorgen we in alle gevallen voor een sinusstabiele 230V aansluiting.

Behalve stroomvoorziening valt ook nog te denken aan verlichting en R65 gecertificeerde signaalverlichting als flitslampen en flitsbalken. Ook kunnen we elektrische verwarming, koeling of airco installeren. 

Meer over alles wat met elektra te maken heeft.

Ventilatie inbouw bus

Om een gezonde werkomgeving te garanderen is ventilatie vaak geen overbodige luxe. Het zorgt er ten eerste voor dat condens en vocht vermindert. Ten tweede is het goed om zowel lichte als zware gassen af te voeren.

Kies tussen elektrische of rijwind aangedreven ventilatie. Moet er dak of vloerventilatie komen? Met de Easy Aero wordt de keuze heel makkelijk. Hierbij worden namelijk door middel van een ‘push en pullwerking’ zowel lichte als zware gassen via de dakventilator verwijderd. Dat scheelt een gat voor een vloerrooster in de bodem van de bus. 

Meer over ventilatie

Vastzetten lading aan inrichting bedrijfsbus

Belangrijk is om onderweg de lading goed vast te zetten zodat dit niet omvalt of beschadigt. Hiertoe kunnen bijvoorbeeld spanbanden met haken in daarvoor aangebrachte vloerogen of vastzetrails gehaakt worden en met ratel aangetrokken worden. Koffers blijven goed staan achter een kofferklem of ladderrubberspanset als goedkopere oplossing. Als op een stelling een rubberband aangebracht is dan kan je met een spanstang plaatmateriaal of glas zelfs veilig en bovendien krasvrij vervoeren.

Meer over lading vastzetten

Inrichting werkbus opbergen materiaal

Het werkt optimaal als materiaal een vaste plek heeft die goed te bereiken is. Zo vind je het lange materiaal in de langgoedbak, de kit in de speciale kitkokerhouder, de spuitbus en de jerrycan ieder in de daarvoor bestemde houder, de gasfles in het bijbehorende rek en de elektriciteitskabel op de kabelhouder of slanghouder. Ook buitenom valt materiaal op te bergen op de imperiaal bijvoorbeeld. Daarnaast kan vlakglas op het glasresteel. Verder kun je je buizen kwijt op het dak in de Rhino pipetube. Ten slotte kan je laptop en papierwerk in een console bergen tussen de voorstoelen.

Inrichting bus kleine onderdelen

Als je veel kleine onderdelen hebt is het handig gebruik te maken van onderverdelingen. In de schappen zijn aluminium schotten of kunststof stellingbakken handig. Klein materiaal kun je onderverdelen met inzetbakjes in lades of in Raaco koffers.

Meer over materiaal opbergen

Anti-Diefstal interieur bestelbus

Vaak heb je waardevolle materialen en gereedschappen in je bus liggen waarvan je niet wilt dat ze gestolen worden. Dan is het verstandig te overwegen om de ramen met raamroosters te beschermen. Daarnaast kunnen speciale anti-diefstalsloten de wagen verder beschermen tegen inbraak.

Meer over anti-diefstal

Extra deurslot dat niet te forceren is. Uw spullen blijven veilig in de bus

 

Werkplek inbouw bestelbus

Als je kleinere of grotere klussen in de bedrijfsauto wilt doen dan is het handig om er een vaste werkplek te hebben. Kies daarbij voor een juist formaat werkblad. Misschien wil je ook een bankschroef gebruiken. Als je apparatuur wilt inzetten kan een stopcontact ook nuttig zijn. Denk ten slotte ook aan verlichting op je werk. Wil je bijvoorbeeld verlichting met of zonder bewegingsmelder? Kortom het is goed om er van tevoren over na te denken wat nodig is om je werk in de bedrijfswagen goed uit te voeren.

Meer over werkplek in de bedrijfswagen

Een werkplek in de bus met werkblad, bankschroef en ledverlichting

Sidebars en overige styling

Sidebars kunnen de bedrijfswagen een professionele look meegeven. Daarnaast beschermt het ook de auto bij aanrijdingen. Naast sidebars zijn er ook rearbars verkrijgbaar. Verder valt er ook bumperbescherming aan te schaffen.

Sidebars en rearbars om te voorkomen dat er schade gereden wordt

De ideale bus inrichting in 5 stappen

 1. Contact zoeken en wensen doornemen m.b.t. de bus inrichting hout of aluminium
 2. Afstemmen binnen het beschikbare budget
 3. Overzichtelijke offerte
 4. Bespreking offerte en goedkeuring
 5. Maatwerk productie en aflevering bus inrichtingen

Hieronder vind je de toelichting bij de verschillende stappen.

 1. Je wilt je bedrijfsbus inrichten en gaat op zoek naar een geschikte partij voor je bus inrichting. De eerste stap is dat je contact met ons opneemt. Er volgt een oriënterend gesprek. Je benoemt de voorwaarden waaraan de inrichting van je bus moet voldoen. Hierbij uit je liefst ook nog alle overige wensen. Wij stellen je daarbij vragen om alles duidelijk te krijgen. Ook kunnen we zelf met ideeën en voorstellen komen vanuit onze jarenlange ervaring.

2. Aan de hand van het budget dat beschikbaar is, kijken we samen naar wat nodig en wenselijk is. Soms zijn er opties die wat budget betreft beter zijn. Het is goed om dit samen af te stemmen zodat er een optimale inrichting in de bestelwagen ontstaat.

3. Aan de hand van jouw wensen en adviezen die je aanspreken, maken wij tekeningen en een vrijblijvende offerte voor de bestelauto inrichting . Hierin vind je de verschillende onderdelen van de inrichting voor je bedrijfsbus terug. Denk hierbij aan betimmering, kasten, oprijplaten, vloerlades, en dergelijke, vaak met tekening en natuurlijk de prijs per onderdeel en een totaalprijs.

4. Vaak zien we dat klanten daarna in één keer de offerte goedkeuren. Ook kan het zijn dat je toch een onderdeel niet of juist nog iets extra’s wilt. We stemmen de service bus inrichting helemaal af op wat voor jou nodig is. Als alles duidelijk is en naar wens dan plaats je een order.

5. Nu gaan we met het maatwerk voor je aan de slag. We maken de bus inrichting volgens tekening en offerte in orde. We zorgen voor een nette afwerking. Vervolgens wordt de bestelbus inrichting opgeleverd. Deze is helemaal individueel op maat geproduceerd en goed voor jaren en jaren werkgenot. Vaak kan deze inrichting weer mee naar een volgende bus.

Beste bus inrichting voor jouw type bus

De bus inrichting maken we op maat bij het type bus waar je mee komt. Zo kan de bus inrichting Sprinter anders ingedeeld worden dan een bus inrichting Vivaro of bus inrichting Transporter. 

Omdat we al twee decennia werkbussen inrichten, weten we wat er in de verschillende bussen past. Zo houden we bijvoorbeeld rekening met de C-stijl, de bolling van de wanden, de vorm van het tussenschot en de hoogte en breedte van de wielkasten. Natuurlijk is ook de breedte van de auto bepalend. Zo is het advies een kast met niet al te diepe laden in te bouwen in een minder brede wagen. Anders blijft er namelijk te weinig tussenruimte over tussen de bedrijfsinrichting van de bus om je te kunnen bewegen.

Dus doordat de bolling, de wielkasten en de autobreedte verschillen, is er onderscheid tussen een bus inrichting Vito, een bus inrichting Peugeot Expert, een bus inrichting Ford Transit en een bus inrichting Crafter. Als we de werkbus inrichten maken we die op maat passend bij het type auto. Zo krijgt elke klant de meest optimale bus inrichting.

Bedrijfswageninrichting zwaar materiaal zoals hijsblokken, ratels, en stroppen

Voorzie uw bus van een inrichting specifiek bij jouw beroep

Afhankelijk van het doel waar je de bus inrichting bij gebruikt zijn er verschillende onderdelen die erin thuishoren. Bij een bus inrichting timmerman bijvoorbeeld kunnen we rekening houden met het gebruik van sustainers. Een ander voorbeeld is de bus inrichting schilder waarbij het formaat van de verfblikken en emmers de kastindeling bepaalt.

Bus inrichting hovenier

Een laatste uitgebreider voorbeeld betreft de bus inrichting hovenier. Hier treedt er snel schade op aan de bus, met name aan de laadvloer. Dit wil je voorkomen met de juiste bekleding van wanden en vloer. Je wilt wanden die niet snel schimmelen vanwege het vocht dat vrij komt door het buitenwerk en vervoer van planten. Deze bussen worden daarom ook voorzien van ventilatie. Ook kan er snel grond en rommel in de auto komen. Bij het ontwerp en materiaalgebruik kunnen we hiermee rekening houden zodat het weinig werk is de bus schoon te houden. Tot slot zijn er veel verschillende soorten groot gereedschap nodig zoals een grondboor, waterpas, schop, bosmaaier, bladblazer en kettingzaag met brandstof en olie. Deze onderdelen en materialen moeten allemaal een geschikte plek krijgen in de inrichting van de bus.

  Vraag vrijblijvend informatie aan

  6 + 9 =

  Call Now Button