Er is veel vraag naar een ‘corona scherm auto’ speciaal voor rijschoolhouders. Al begin april kwam het verzoek schermen te ontwikkelen voor in de lesauto. Hier zijn we mee aan de slag gegaan. Om te weten wat belangrijk is, zijn wij met onze eerste ideeën naar een rijschoolhouder in de buurt gegaan. Dit was Marcel Nieuwland van 1-2 Drive met wie we een samenwerking zijn aangegaan om te weten wat van belang is en wat werkt.

We hebben twaalf voorwaarden waar een rijschoolscherm aan moet voldoen. Die vind je in dit blog. Onze schermen voldoen aan alle twaalf voorwaarden. Inmiddels is het scherm voor België goedgekeurd en mogen we in Nederland alleen nog schermen achter de voorstoelen monteren.

 

Twaalf voorwaarden Corona scherm auto

1. Besmetting voorkomen

Het scherm moet voorkomen dat mensen elkaar kunnen aan hoesten of kuchen. Het scherm moet daarmee op de juiste hoogte tussen de hoofden hangen. Dan worden druppeltjes door praten en hoesten tegengehouden en besmetting voorkomen. Alleen dan voldoet het scherm aan de RIVM-eis. 

2. Ingreep zonder hinder mogelijk

Hoewel hoestdruppeltjes niet van de ene kant naar de andere kant mogen gaan, moet ingrijpen door de instructeur of examinator ongehinderd mogelijk zijn. Dit betekent dat een scherm niet geheel tot aan het voorraam door mag lopen. Bovendien zal het onderste deel van het scherm flexibel moeten zijn. Pas dan kan de loshangende doorzichtige plastic flap direct opzij bij ingrijpen.

3. Helder zicht

Het is essentieel dat zowel de lesnemer als degene die daarnaast zit helder zicht heeft op het verkeer. Bovendien geeft het weinig schittering. Alleen dan kunnen ongelukken voorkomen worden. Daarom moet de bovenste helft van het scherm zo helder als glas zijn. Aan deze voorwaarde voldoet het polycarbonaat dat wij gebruiken. 

4. Verstaanbaar blijven

Alles wat je tussen twee mensen plaatst zal het geluid reduceren. Hoe vollediger de afscherming des te minder je van de ander hoort. Om deze reden is het verstandig het scherm niet aan alle kanten af te sluiten. Dit is ook niet nodig want je wilt alleen de druppeltjes weren die voor de besmetting zorgen en niet het geluid.

5. Veiligheidssystemen auto blijven functioneren

De veiligheidssystemen in de auto zoals airbags voor bij een ongeval en het ventilatiesysteem moeten dienst kunnen doen. Hierom is het van belang rekening te houden dat er voldoende ruimte blijft om het scherm. Bij de ontwikkeling van ons scherm is dit meegenomen: veiligheidssystemen blijven werkzaam. 

6. Veilig bij aanrijding

Belangrijk is dat het corona scherm in de auto ook veilig blijft bij een ongeval. Als een scherm snel versplintert zoals bij plexiglas dan levert dit gevaar op voor verwonding. Daarom gebruiken wij geen plexiglas maar polycarbonaat. Dit is zeer slagvast, buigzaam en splintert niet.

7. Veilig na aanrijding

Dat het polycarbonaat buigzaam is en niet splintert is ook van belang na een aanrijding. Je kunt hierdoor de auto langs het scherm via een andere route verlaten als één deur vast zit. Omdat er ruimte is,  en je het daarnaast makkelijk kunt wegbuigen en het daarbij niet versplintert kun je veilig de auto uit. 

8. Betaalbaar

Het niet kunnen lesgeven in de afgelopen tijd heeft veel financiële schade aangericht. Je wilt snel weer aan de slag maar een scherm moet niet te kostbaar zijn in deze omstandigheden.Om de kosten zo laag mogelijk te houden hebben wij ten eerste  een universeel ontwerp gemaakt waardoor productiekosten lager blijven. Ten tweede door de praktische constructie valt het scherm makkelijk door jezelf in de auto te plaatsen; dus geen hoge inbouwkosten. Het scherm blijft hierdoor betaalbaar. 

9. Ongeval en verzekering 

Het is voorgekomen dat een verzekering niet uitkeerde na een ongeval. Dit was omdat het scherm dat aanwezig was versplinterde en hierdoor schade ontstond. Het 4 mm dikke polycarbonaat dat wij gebruiken (Lexan) doorstaat slag- en buigtests uitstekend, waardoor splinteren geen reden kan zijn om niet uit te keren. 

10. Stoel verstelbaar

Niet iedere leerling is even lang en daarom is het handig als de stoel per persoon afgesteld kan worden. Doordat het scherm vast zit aan een op zichzelf staande zelfdragende constructie kan de stoel van de leerling zich onbeperkt vrij bewegen.

11. Eenvoudige montage

Om montagekosten te voorkomen is het scherm zo ontwikkeld dat het eenvoudig zelf te monteren is. Dit komt doordat de constructie zelfdragend is. Daarnaast is er een montagehandleiding met foto’s om het nog overzichtelijker te maken.

12. Schadevrije montage

Je wilt niet in je auto boren en schroeven bij de montage van het scherm. Helemaal met een lease-auto houd je jouw auto graag schadevrij om extra kosten te voorkomen. Het rijschoolscherm valt schadevrij te monteren en ook op die manier weer te verwijderen als het na verloop van tijd niet meer nodig is.

 

Andere typen corona scherm auto

Niet alleen voor de lesauto hebben we een scherm ontwikkeld. Ook voor taxi’s, andere bedrijfswagens en personenauto’s zijn er schermen. Er zijn schermen die je tussen de voorstoelen kunt plaatsen, deze zijn alleen voor België geschikt. Ook kun je kiezen voor een scherm dat achter de beide voorstoelen komt. Hierover lees je meer op de website op de pagina anti-coronaschermen. Ook is er een blog: autoschermen tegen corona

 

Overige schermen

Behalve het corona scherm auto hebben we ook schermen die geschikt zijn voor op school, kantoor, balies, et cetera. Wil je een overzicht van wat wij op het gebied van bescherming hebben dan kijk je op de pagina plastic schermen. Voor kantoor en school ga je naar veiligheidsscherm. Ten slotte als specifiek op zoek naar een scherm voor op een balie dan ga je naar baliescherm.

Wil je meer weten of wil je een offerte aanvragen? Neem contact op via telefoonnummer 0595-425144, mail naar info@justincase.nl of vul het formulier hieronder in.

10 + 3 =

Call Now Button