Monteren stelling in bedrijfswagen

Je gaat een stelling monteren in jouw bedrijfswagen. Voorbeeld: Zit de wielkast in de weg als je de stelling wilt plaatsen? Zo bepaal je welke hoek uit te zagen voordat je de stelling kunt monteren.

Aftekenen en hoek uitzagen 

  1. Eerst plaats je de stelling los in de auto op de juiste positie. Daarna duw je de stelling zover mogelijk opzij totdat deze tegen de wielkast aan staat. Dan meet je de hoogte van de wielkast. In het voorbeeld is dit 307 mm hoogte. 
  1. Meet vervolgens hoe ver de stelling nog maximaal opzij zou kunnen. Hier in het voorbeeld is dit 129 mm. 
  1. Nu teken je op de stelling de gemeten maten af. Bij het voorbeeld was dat dus 129 x 307. Deze hoek zaag je in één keer af dwars door zowel hout als de aluminiumstrip heen. Dit kan met een decoupeerzaag. 

In dit voorbeeld is een stelling met twee dieptes gebruikt maar bij een rechte stelling kan je op precies dezelfde manier werken.

 

Monteren stelling aan de bedrijfswagen 

De stelling maak je zowel aan de onderzijde als de bovenzijde goed vast aan de bedrijfswagen. Dat gaat als volgt:

 

Onderzijde

Aan de onderzijde van de stelling aan de linkerkant en ook de rechterkant vastzetten. Door de aluminiumstrips heen kun je met schroeven of popnagels de kast monteren aan de bodem van de auto. 

LET OP!:  Als je door de bodem heen schroeft of boort dan eerst goed controleren of je niets raakt. Denk hierbij aan leidingwerk, tank of accu’s.

 

Bovenzijde

Aan de bovenzijde zet je de stelling zo hoog mogelijk vast aan de zijwand van de auto. Hiervoor kun je de meegeleverde aluminium hoeken gebruiken. Dat doe je als volgt: Zet de hoek met de korte zijde aan de wagen vast. Doe dit zodanig dat de schroeven of popnagels ook in het plaatwerk van de bedrijfsauto zelf vastzitten. 

LET OP!:  

  • GEBRUIK NIET TÉ LANGE SCHROEVEN
  • NIET DOOR DE BUITENZIJDE VAN DE AUTO SCHROEVEN OF BOREN
  • CONTROLEER EERST OF ER LEIDINGWERK OF IETS DERGELIJKS ZIT

Nu kan je de stelling aan de lange zijde van de aluminiumhoek vastzetten. 

Als het mogelijk is kan je de stelling tegen het tussenschot aan plaatsen. Dan kun je de stelling met een bout/moerverbinding aan de bovenzijde van het tussenschot vastzetten.

 

Lat-om-lat-betimmeringen

Hierbij kan het moeilijk zijn om de bovenzijde van de stelling met een beugel aan het plaatwerk van de auto te monteren. Maak in dat geval de stelling zo hoog mogelijk aan een lat vast. Zorg dan wel eerst dat je deze lat extra stevig vastmaakt aan de wagen.

 

 

Call Now Button