Opbergsystemen/ imperiaal

Opbergsystemen zoals een imperiaal, laddertransportsysteem, pipe tube en glasresteel maken dat je materiaal veilig en schadevrij kunt vervoeren. Dit geldt ook toepassingen als een langgoedbak, een console voor mappen en/of tablet, een kabel- of slanghouder. Om klein assortiment vast te leggen in de bedrijfswagen kun je denken aan Raaco koffers, verdeel schotten voor stellingen, stellingbakken en inzetbakjes voor lades.

Opbergsystemen zoals een imperiaal, laddertransportsysteem, pipe tube en glasresteel maken dat je materiaal veilig en schadevrij kunt vervoeren.

Dit geldt ook toepassingen als een langgoedbak, een console voor mappen en/of tablet, een kabel- of slanghouder.

Om klein assortiment vast te leggen in de bedrijfswagen kun je denken aan Raaco koffers, verdeel schotten voor stellingen, stellingbakken en inzetbakjes voor lades.

Rhino laddertransportsysteem

Laad-, los- en vastzetsysteem voor één of meerdere ladders. Het perfecte gereedschap voor het vervoer van ladders op het dak van uw voertuig. Vanaf de grond met gemak en veilig ladders op het dak van de auto laden of lossen die meer dan manshoog zijn. Volledige lift-assistentie door middel van gasveren. Lichtgewicht ijzersterke aluminium ladderbeveiliging met anti-vibratievoorzieningen en dubbele fixatie middels verstelbare riemen. Koperen bussen en volledig afgedichte lagers voor moeiteloos bewegen. Rubber dempers beschermen de ladders. Aerodynamisch ontwerp. Leverbaar in lengtes: 2.2  en 3.1 m.

 

Het systeem is twee keer aan een 20g crash test onderworpen en is tevens volledig TUV GS gecertificeerd.

Rhino laddertransportsysteem

Rhino Pipe tube

De pipetube is een handige en veilige afsluitbare aluminium transsportkoker voor het vervoer van lange materialen. Hierbij kun je denken aan koperen buizen, leidingen of afwerklatten. Het gebruik ervan werkt efficiënt omdat lange buizen vaak niet in de lengte van de bus passen of anders in de weg liggen. Buitenom lukt het wel in de langere pipetube en liggen ze mooi opgeruimd. Je kunt er 66 buizen van 15 mm in bergen.

De pipetube biedt veiligheid omdat het ervoor zorgt dat buizen niet van het dak vliegen bij optrekken, of erger, hard remmen. De eindkappen zijn extra verstevigd waardoor bij remmen de buizen er niet doorheen kunnen schieten. Wel zo veilig en je voorkomt schade.

De pipetube is licht in gewicht omdat het van aluminium gemaakt is. Bijkomend voordeel is dat het sterk is, heel blijft en er bovendien goed uit ziet.

 

Bijzonderheden dakkoker

 • Omdat er tegenwoordig veel van het dak gestolen wordt, is het praktisch dat je de buis met de eindkappen af kan sluiten. Dit kan zowel aan de voor- als achterkant met een geïntegreerd slot.
 • De pipetube heeft een aerodynamische vorm wat het rijden ermee zuinig maakt.
 • Ze zijn er in drie lengtes van drie, vier of vijf meter. Je bevestigt ze eenvoudig op de imperiaal of de dakdragers met de universele montagebeugel.
 • Normaal steek je de kortere en langere stukken buis achterin de koker op het dak. De ervaring leert dat de korte stukken altijd voorin eindigen. Doordacht dus dat er ook een deksel voorin zit zodat je ook bij deze stukken kunt.
 • Een afdichtring zorgt ervoor dat vocht niet inwatert.
 • Er zijn 20G-botsingsproeven uitgevoerd, zogenaamde crashtests,  met positieve resultaten.
 • TÜV GS-gecertificeerd.

 

Optie

Gevoerde buis

 

Rhino Antidiefstal dakkoker
Antidiefstal dakkoker

Kenmerken pipetube

 • Materiaal: gepoedercoat aluminium & verstevigde kunststof eindkappen
 • Maximaal draagvermogen: 50 kg
 • Extra sterk scharniermechanisme
 • Formaat:
  • Binnenlengte: 3030 mm, 4030 mm of 5030 mm
  • Inwendige hoogte: 123 mm
  • Binnenbreedte: 122 mm
 • Kleur: grijs
 • Gewicht: 3 meter = 13,85 kg, 4 meter = 18,35 kg en 5 meter = 22,85 kg
 • De einddelen bestaan uit een stalen schot voor stevigheid en een neuskegel van kunststof ter bevordering van de aerodynamische prestaties.
 • Zijdelingse montage ook mogelijk met een extra accessoire namelijk de montagekit. Dan hangt de pipetube naast de imperiaal.
 • Montage: door Just in Case. Is ook met twee personen in 20 minuten zelf te monteren met de universele montagebeugel, een 13 mm steeksleutel (niet meegeleverd) en een 6 mm inbussleutel (niet meegeleverd). De drager moet dan een breedte hebben wat valt binnen 30 tot 60mm en een hoogte van 30 tot 45mm.

Hoogwaardig RVS imperiaal

Met de imperiaal kun je meer meenemen tijdens dezelfde ritten: dat bespaart tijd en brandstof. Het gebruik is ook nuttig bij vervoer van lange materialen die niet in de bedrijfsbus passen zoals ladders.

Onze fraaie imperiaal van RVS (316) blijft er levenslang goed uitzien omdat het van een kras- en corrosiebestendig materiaal vervaardigd is. Geen zorgen dat bij beschadiging roest ontstaat. Daarnaast is deze imperiaal enorm sterk en toch licht in gewicht.

 

Maatwerk imperiaal

De imperiaal wordt op maat ontworpen passend bij de maatvoering en belijning van je bedrijfswagen. Voor ieder type auto laten we deze op maat lassen om vervolgens op de daarvoor bestemde montagepunten van het dak vast te zetten. Zo wordt het dak juist belast en is de draagkracht optimaal.

De imperiaal is geheel gemaakt van ronde buis wat het vastsnoeren van de bagage vergemakkelijkt. De zijkanten zijn open waardoor je snel bij je lading kunt. Tegelijkertijd biedt dit veel opties om de lading goed te zekeren. Je kunt kiezen uit ‘full roof’ of kortere uitvoeringen.

 

Bijzonderheden imperiaal

Aan de voorkant zit een anti-ruis wikkel. Hierdoor verandert de luchtstroom wat een lage weerstand als gevolg heeft. Hierdoor voorkom je fluitende geluiden.

Aan de achterzijde is de imperiaal standaard voorzien van een ladderrol. Dit helpt om eenvoudig materialen het dak op te krijgen.

Deze imperiaal heeft een fraai modern design. Extra is dat de reling doorloopt voorbij de ladderrol voor extra veiligheid en steun. Zo verlies je de lading niet via de zijkant.

RVS imperiaal voor bedrijfswagen

Opties

Je kunt een rvs-loopplank als optie toevoegen. Deze bezit een antislip oppervlak. Handig als je op de imperiaal wilt lopen om bijvoorbeeld iets vast te binden. De breedte van 25 cm is genoeg om over te lopen. De lengte is naar wens en kan net zo lang als de imperiaal zijn.

De imperiaal met of zonder loopplank kun je combineren met een trap. Deze plaatsen we achterop de auto. Hiermee kun je makkelijk op de auto komen via de anti-slip treden. Deze trap is maatgemaakt bij jouw type auto met laadklep of deur. Hierdoor blijft je kenteken en verlichting goed zichtbaar, past het bij de openingshoek van de achterdeur en blijven de achteruitrijcamera of parkeersensoren werken.

Je kunt er zelfs voor kiezen om een opklapbare leuning te nemen bij je imperiaal.

Montage doet Just in Case. Ook kunnen we je de imperiaal los toezenden zodat je deze zelf monteert. Dan leveren we bevestigingsmaterialen en uitgebreide handleiding mee.

Glasresteel

Met de lichtgewicht en sterke aluminium glasrestelen kunnen glas, kozijnen en andere bouwelementen eenvoudig vervoerd worden.

  Rhino Antidiefstal dakkoker

   

  Aluminium langgoedbak

  Lange materialen snel opgeborgen in een lichtgewicht langmaterialenbak

  Aluminium langgoedbak bedrijfswagen

  Console tussen de voorstoelen

  Consoles kunnen in diverse maten geleverd worden om de ruimte tussen de stoelen efficiënt te benutten als opbergruimte. Ze worden geproduceerd in een combinatie van aluminium en hout en kunnen eventueel worden gestoffeerd.

  De console bestaat uit een bergbakgedeelte onderin voor bijvoorbeeld het opbergen van mappen en een scharnierend deksel met een opstaande rand waar tijdelijk materiaal schuifvast neergelegd kan worden. Aan de voorzijde is het deksel voorzien van een sluiting.

  Gestoffeerde middenconsole
  Gestoffeerde console

  Universele kabel- of slanghouder

  Op een kabelhouder kun je bijvoorbeeld tuinslang of elektriciteitskabel bergen. De houder hangt aan de wand van je bus met de kabels netjes opgerold. Daarmee behoren los slingerende kabels of draden tot verleden tijd.

   

  Voordelen van het gebruik van de kabelhouder

  • Wanneer kabels op de kabelhouder hangen, zorgt dit voor een extra overzichtelijke, efficiënte en netjes uitziende bus
  • Je houdt tegelijkertijd je bus lekker ruim; de laadvloer blijft vrij. Het gebruik van de kabelhouder werkt dus ruimtebesparend.
  • Je weet ten aller tijde waar de kabels te vinden zijn als je ze nodig hebt. Dit levert tijdsbesparing Ook als je ze weer terug hangt. Mooi praktisch in gebruik.
  • Dat kabels niet rondslingeren, levert een positieve indruk op bij klanten en zakelijke partners.
  • Ook de veiligheid is er bij gebaad dat kabels niet rondslingeren. Voor je het weet struikel je toch een keer over zo’n kabel.
  • Tot slot beperk je het risico dat de kabels beschadigd raken. Als ze op de grond liggen kun je er gemakkelijk een knik in krijgen. Erger nog, de mantel kan gedeeltelijk stuk gaan waarbij de draad bloot komt te liggen.
  Aluminium kabel- of slanghouder

  Kabelhouder of slanghouder voor het goed en veilig opbergen van slangen en verlengkabels. Te monteren in de laadruimte. Deze zijn verkrijgbaar in drie maten.

  Indelingssystemen

  Raaco koffers

  Koffers verkrijgbaar in 55, 80 en 150 mm hoogte. Waarbij de maten 55 en 80 met inzet bakjes van slagvast kunststof voorzien zijn. Waarbij met bakjes verschillende indelingen mogelijk zijn. Koffers met een hoogte van 150 mm worden geleverd zonder bakjes.

  Raaco koffers in diverse maten
  Raaco Carry-Lite 55 mm hoog diverse bakjes indeling

  Kunststof inzetbakken voor lades

  Inzetbakken voor het gesorteerd opbergen van klein materiaal

  Kunststof inzetbakken medium en groot
  Inzetbakken medium en groot
  Kunststof inzetbakken klein en medium
  Inzetbakken klein en medium

  Kunststof stellingbakken

  Deze polypropyleen bakken staan in open schappen. Geschikt voor groter materiaal. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De bakken zelf zijn te voorzien van extra dwarsverdeelschotten. Deze bakken blijven bij vorst soepel en uitscheuren bij gebruik komt daardoor niet voor.

  Verder zijn de bakken slagvast. Ze kunnen heel goed tegen een stootje en blijven heel bij vallen.

  Kunststof stellingbakken
  Vorstbestendige polypropyleen kunststof bakken met eventueel plastic tussenschotten

  Aluminium verdeelschotten

  Aluminium verdeelschotten zijn handig in een stellingkast van een bedrijfswagen omdat ze een verdeling scheppen in de schappen. Zo kun je onderdelen van elkaar scheiden. Je krijgt zo een handige vakverdeling voor een goed overzicht.

   

  • Een ander doel is om zaken te fixeren. Met de verdeelschotten zorg je er voor dat materiaal niet te ver heen en weer of door elkaar kan schuiven. Hierdoor verhoogd het de veiligheid en voorkomt het ongelukken of beschadiging door rondvliegend materiaal of gereedschappen. 
  • Met verdeelschotten creëer je overzicht. Je kunt je spullen er efficiënt door organiseren en verschillende spullen van elkaar gescheiden houden. Hier door kun je sneller de juiste zaken vinden. Dat levert dus tijdswinst op. 
  • Het is prettig dat de schotten eenvoudig verzetbaar zijn. Wil je na verloop van tijd een andere indeling, dan zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Zo kan je de stellingkast altijd optimaal benutten, afhankelijk van je wensen of veranderende behoeften. 
  • Het aluminium waar de schotten van gemaakt zijn, betreft een sterk en licht materiaal. Bovendien zijn ze corrosiebestendig. Vocht is geenprobleem. Hierdoor zullen ze lang meegaan en een lange levensduur hebben. 
  • De schotten kun je eenvoudig reinigen met een sopje. Lekker hygiënisch. Zo blijft je bus er langdurig netjes uitzien. Ook al omdat de spullen netjes gescheiden opgeborgen liggen.
  Aluminium verdeelschotten
  Verdeelschotten op maat voor verschillende toepassingen

  Verdeelschotten voor stellingkasten

  Met de schotten deel je de schappen op in verschillende compartimenten. Je kunt de indeling voor jou zo efficiënt mogelijk maken. Ook kun je het later nog weer aanpassen aan je specifieke behoefte.

  Verdeelschotten voor lades

  In lades is het mogelijk om de schotten tegelijk in lengte en breedte richting te plaatsen. Op die manier ontstaan er vakjes. Dit is een mooie optie als je geen losse kunststof bakjes wilt gebruiken maar wel een onderverdeling wilt voor klein materiaal.

  Kitkokerhouder

  In een kitkokerhouder leg je of zet je kitkokers vast, reuze handig voor onderweg in de bedrijfswagen. De kokers blijven mooi op hun plek en rollen niet door de bus. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je kitkokers beschadigen onderweg.

  Deze kitkokerhouder is geschikt voor 3 rijen met ieder 6 kokers. Deze houder is gemaakt van 9mm dik berkenmultiplex. Erg degelijk en kent een lange levensduur.

  De houten kitkokerhouder is geschikt voor 3 rijen met ieder 6 kokers. Deze houder is gemaakt van 9mm dik berkenmultiplex. Deze is erg degelijk en kent dan ook een lange levensduur.

  Je vult deze houten houder van bovenaf waarna de kokers geborgd op hun plek blijven liggen. Vervolgens kun je voor het gebruik van onderaf een kitkoker uit de ronde gaten trekken.

  Deze metalen houder met een grijze poedercoatingbevat 6 gaten van Ø 50 mm waar elk een kitkoker in past.

  De stalen houder is voorzien van een grijze poedercoating. In deze kitkokerhouder passen zes kitkokers. Je bergt ze hierin in een mum van tijd op en hebt ze snel weer bij de hand als je ze wilt gebruiken.

   

  Voordelen

  Prettig dat je de kitkokers tijdens het werk  snel kan vinden omdat ze een vaste plek hebben. Ook handig om in één blik te zien hoe het met de voorraad staat.

  Eenvoudige montage

  Met een paar schroeven kan je zowel het houten als het stalen type houder aan de wand van de bus (laten) vastzetten. Dit kan handig zijn  mocht je over gaan naar een nieuwe bus of de indeling een keer willen veranderen.

  Maatwerk

  Zoek je een ander formaat houten houder dan maken we deze speciaal voor jou naar wens.

  Spuitbushouder

  Een goed ontworpen spuitbushouder houdt spuitbussen op hun plaats en voorkomt dat ze tijdens het transport rondrollen of vallen. Hierdoor is de kans op beschadiging of lekkage van de spuitbussen verminderd: wel zo veilig. In de houder kun je de spuitbussen snel en makkelijk bewaren en weer terugvinden.

   

  • In de houder passen 4 spuitbussen tegelijk.
  • Je plaatst ze verticaal.
  • Daarbij kun je meerdere houders boven elkaar plaatsen. Zo kun je al je spuitbussen mooi overzichtelijk opbergen en zien hoe het met je voorraad staat, zelfs in een volle laadruimte. Dit levert een mooie tijdsbesparing op.
  • De houder is voorzien van grijze poedercoating.

  Eenvoudige montage

  De houders kun je eenvoudig met een aantal schroeven aan de wand bevestigen. Handig voor boven de werkbank of aan de zijkant tegen een stellingkast. Op die manier heb je de spuitbussen bij de hand voor je werk.

  De spuitbushouder houdt spuitbussen op hun plaats en voorkomt dat ze tijdens het transport rondrollen of vallen. Hierdoor is de kans op beschadiging of lekkage van de spuitbussen verminderd

  Kapstokhaken

  Voor een kapstok bestaande uit een aantal losse kapstokhaken is al snel een hoekje beschikbaar in de bedrijfsbus. Het gebruik hiervan kan verschillende voordelen bieden.

  • Tijdsbesparing: Er is een aangewezen vaste plek voor het ophangen van je jassen, tassen en dergelijke. Bij het opbergen hoef je niet te denken waar je ze zult bergen: dat spaart tijd. Zo organiseer je deze spullen goed. Ook kun je ze makkelijk en snel weer vinden en pakken.
  • Bus blijft ruimtelijk en overzichtelijk: De jassen nemen geen ruimte in van de schappen of de laadvloer als ze aan een kapstok hangen. Hierdoor blijven de schappen beschikbaar voor andere materialen. Bovendien ziet de bus er groot uit als de vloer vrij blijft hiervan.
  • Nette indruk: Doordat er minder ‘rommel’ rondslingert ziet de bus er keurig uit. Ook lijkt de laadruimte ruim hierdoor. Mooi professioneel
  • Schoon en kreukloos: Op de vloer worden deze items toch snel vies en gekreukt als ze op elkaar gedrukt liggen. Door het ophangen van jassen en tassen aan een kapstok blijven ze schoon en kreukloos. Dit ziet er wel zo goed uit richting klanten.
  • Veiligheid: Door jassen en tassen op te hangen voorkom je eenvoudig een struikelpartij en/of ongeluk.
  • Hygiënisch: Hangende jassen en tassen dampen sneller uit. Hiermee voorkom je onnodige vermeerdering van bacteriën in je vochtige goed. Dit gebeurt nog sneller als je goed in aanraking komt met de laadvloer. De bacteriën zullen ook stank in je kleding veroorzaken wat je liever voorkomt.
  Aluminium verdeelschotten

  Al met al dient een kapstok jouw gemak. Je weet waar je je jas vindt en weer ophangt. De bus blijft overzichtelijk en oogt ruim. Een opgeruimde en nette bus is aantrekkelijker voor klanten en laat een professionele indruk achter.

   

  Vraag vrijblijvend informatie aan

  7 + 3 =

  Call Now Button