Aluminium oprijplaten

Twee oprijbanen die samen één groot oprijplateau vormen, zwaar belastbaar en na gebruik inschuiven onder een 5 cm verhoogde vloer. Zo Blijft de laadvloer vrij en de oprijbanen liggen vast tijdens het rijden.
Lichtgewicht aluminium oprijplaten die onder de vloer verankerd liggen tijdens vervoer. Snel uit te schuiven om dan zware zaken tot 750 of 1000kg makkelijk in en uit de bedrijfswagen te rijden.

Vraag vrijblijvend informatie aan

4 + 14 =

Inhoudsopgave

Aluminium oprijplaten  zijn onmisbaar in de bedrijfswagen bij het oprijden en uitladen van zware zaken zoals kisten, machines en gereedschappen. Onze oprij platen maken deel uit van een uniek lichtgewicht en hoog belastbaar laad en lossysteem. Na gebruik schuif je de oprij planken onder een licht verhoogde vloer. Daar liggen de twee aluminium oprijplaten netjes in de cassette opgeborgen. Ook ligt iedere afzonderlijke oprijplaat dan gelijk vast.

Oprijplaat bus

Bij gebruik vormen twee uitgetrokken aluminium oprijplanken samen een breed vrijwel naadloos oprijplateau. In 2007 heeft mede-eigenaar Arjan Kock dit systeem met uitschuifbare aluminium oprijplaten ontwikkeld. Dit omdat  oprijbeunen altijd na gebruik in de bus in de weg liggen.

De auto oprijplaat bestaat uit twee losse aluminium oprijplaten die in een cassette op een uitschuifslede zitten. Dit geheel past onder een slechts 53 mm verhoogde laadvloer. Zowel in de cassette als in gebruik ligt elke uitschuifbare oprijplaat vast. Dit voorkomt ongelukken.

Dit professionele oprijsysteem is verkrijgbaar vanaf € 1425,-. Hierbij gaat het om een kort oprijplateau van 1550 mm.

Rijplaat kopen? – De 10 specifieke voordelen van ons aluminium oprijplateau

Het gebruik van onze aluminium rijplaat biedt de volgende voordelen

1. Laag eigen gewicht oprijplaten aluminium

Doordat de oprijplaten van aluminium zijn, blijft het geheel licht in gewicht. Dit is anders als je stalen oprijplaten of een ijzeren oprijplaat inzet. De oprijplaat staal is zwaarder dan de oprijplaat aluminium.

2. Brede oprijplaat

De twee aluminium rijplaten naast elkaar vormen 1 oprijplaat breed van ±93 cm. Een zeer comfortabel formaat als het gaat om het naar binnen rijden van een kruiwagen, een pallet of iets dergelijks.

3. Tijdens gebruik liggen de aluminium oprijplaten automatisch gefixeerd

Als je de alu oprijplaten uittrekt en neerlegt, dan liggen ze meteen vast. Ze kunnen ten eerste niet verschuiven en daarnaast ook niet van de auto vallen. Dit maakt het gebruik stukken veiliger dan losse aluminium oprijgoten of aluminium oprijbalken of oprijbanen.

4. Antislip loopoppervlak aluminium oprijplanken

De bovenkant van de oprijbalken hebben een speciaal reliëf. Door breedte ribbels en onderbroken lengte ribbels kun je in alle omstandigheden goed grip houden.

5. Hoog draagvermogen aluminium rijplaten

Onze aluminium oprijplaten zijn zwaar belastbaar. Zo valt de oprijplaat 2 meter 26 cm onder de categorie oprijplaten 1000 kg. Daarnaast is bijvoorbeeld de oprijplaat 3 meter belastbaar tot 750 kg.

6. Weinig bewegende delen: per oprijplaat 1 scharnier

Doordat de oprijplaten weinig bewegende delen bevatten, is er een verwaarloosbare speling op het geheel. Je wilt namelijk dat bij het laden of lossen het geheel waar je overheen komt star blijft liggen.

Daarnaast betekent minder bewegende onderdelen minder onderhoud en minder slijtage. Hierdoor gaan de oprij platen eindeloos lang mee. Zo gebruiken we zelf al 20 jaar lang het oprijplateau intensief. We bouwen het bij autovervanging telkens over in een volgende bedrijfswagen. Ook voor onze klanten bouwen we de aluminium rijplaten over naar hun nieuwe bus.

7. Oprijplanken aluminium eenvoudige lichte bediening/ gemakkelijk uittrekbaar en inschuifbaar

De oprijbanen van aluminium zijn licht in gewicht. Daardoor is de bediening ook licht. Met één of twee handen trek je een oprij plaat horizontaal naar buiten. Vervolgens laat je deze zakken als deze helemaal uitgetrokken is.

Ook het opruimen van de lichtgewicht aluminium oprijplaat gaat makkelijk. Daarvoor til je de metalen oprijplaat op totdat deze weer horizontaal is. Daarna schuif je deze eenvoudig weer naar binnen op z’n plek. De plaat ligt dan automatisch gefixeerd voor onderweg.

8. Op aluminium rij plaat ligt niet los/ rammelt niet tijdens het rijden

Omdat de oprijplaten onderweg vastliggen in de cassette, rammelen deze niet onderweg. Zo beschadigt er ook niets.

9. Oprijplateau ziet er representatief uit

Met het geavanceerde oprijplateau maak je een zeer professionele indruk bij de klant. Ook ziet het er representatief uit als je zonder inspanning de oprijplaten in en uitschuift. Bovendien blijft je auto er netjes uit zien omdat er geen losse oprijrampen rondslingeren.

10. Oprijplaat bestelbus staat of ligt nooit in de weg

De iets verhoogde laadvloer blijft altijd vrij omdat je het oprijplateau eronder bergt als je het inschuift. Dit in tegenstelling tot opklapbare oprijplaten. Die staan direct achter de achterdeuren in de opening van de bestelbus. Als je de deur opent staat er dan eerst een inklapbare oprijplaat in de weg.

Twee aluminium oprijplaten liggen tijdens het vervoer ingeschoven onder de laadvloer in een casette
De oprijplanken van aluminium vallen licht en eenvoudig uit te schuiven
Oprij platen die eenvoudig in en uit te schuiven zijn
Een 93 cm breed oprijplateau om eenvoudig zaken de wagen in te rijden. na gebruik schuif je de twee platen die het plateau vormen onder de 53 mm verhoogde laadvloer.

Mogelijkheden met aluminium oprijplaten auto

Je wilt een oprijplaat kopen met een bepaald doel. De oprijplaten zijn toepasbaar voor allerlei doeleinden. Hieronder lichten we enkele veelgebruikte opties apart toe. Maar je kunt ze in principe voor al deze doelen gecombineerd inzetten.

Oprijplaat palletwagen

Voor het laden met een palletkar is het prettig dat de overgang tussen de oprijplaat en de laadvloer vrijwel naadloos is. Daarnaast blijft er voldoende bodemvrijheid om de palletkar zonder aanlopen naar binnen te rijden.

Oprijplaat rolstoel/oprijplaat rollator

Een rolstoel oprijplaat moet ten eerste breed genoeg zijn. Daarnaast is het ook van belang dat de oprijplaat voor de rolstoel stabiel blijft liggen. Ten slotte wil je lange oprijbanen zodat de oprijramp niet te steil is. Zo kun je rustig en veilig de auto inrijden. Gelukkig voldoet onze set oprijplaten aan bovenstaande eisen. Zodoende is het een stuk veiliger dan oprijgoten voor de rolstoel of rollator.

Oprijplaat flightcase

Met het oprijden van de flightcase heb je geen last van de smalle naad tussen de dubbele oprijplaten die stabiel blijven liggen. Met de zwenkwielen kun je gerust over de naad heenrijden.

Oprijplaten aanhangwagen/ oprijplaten kar

Niet alleen zijn de oprijplaten voor de auto handig. Ook aanhanger oprijplaten zijn ideaal om je zwaar materiaal in en uit te laden. Door het  anti-slip profiel kun je altijd veilig via de aluminium oprijplaten de aanhanger op of af.

Oprijplaat scootmobiel

Met de scootmobiel kun je zo over het brede plateau naar binnen rijden. Het voelt veilig dat de oprijplaten voor de scootmobiel daarnaast helemaal vlak zijn en stabiel liggen. Er is een vrijwel naadloze overgang tussen de oprijplaten en de bus.

Oprijplaten motor/ oprijplaat scooter/oprijplaat fiets/oprijplaten quad

De oprijplaat motor is dusdanig breed dat je naast je motor, scooter of fiets kunt blijven lopen als je deze naar binnen duwt. Bovendien zitten er geen opstaande randen in de weg waar je over kunt struikelen. Met een beetje lef kun je zelfs al rijdend de auto in rijden. Er is ten slotte veel grip op het ingefreesde profiel.

Oprijplaat container

Via de brede container oprijplaat kan je makkelijk een container laden. Het gewicht wordt goed gedragen door de zware aluminium oprijplaten. Met behulp van een auto lier laad je een zware container nog makkelijker.

Oprijplaat kruiwagen

Voor de kruiwagen kun je de twee rijplaten als één plat vlak beschouwen. Het enkele wiel zal niet tussen een spleet raken. Je hebt dus één breed oprijplateau tot je beschikking.

Oprijplaat zitmaaier

Als hovenier kan het nodig zijn een zitmaaier mee te nemen voor klussen. Ook met een breed maaidek kun je over het oprijplateau. Het is namelijk vlak en heeft geen opstaande randen. 

De oprijplaat voor de palletwagen heefteen vrijwel naadloos vloeroppervlaken voldoende bodemruimte. Daarnaast zijn de oprijplaten licht te bedienen.
Met de oprijplaat voor de flightcase merk je niet dat het eigenlijk twee platen zijn. Er is dus 1 breed oprijplateau. Makkelijk en licht in te schuiven na afloop.

Berekening stijgingspercentage oprijplaat auto/ oprijplaat aanhanger

Voor het comfortabel op en af rijden of lopen van de oprijplaten is het hellingspercentage van belang. Namelijk hoe stijler de platen staan des te meer kracht het kost naar binnen te gaan. Dit percentage kun je eenvoudig zelf berekenen. Ten eerste meet je de oprijhoogte in cm van jouw bus: Dit is de afstand van de grond tot de laadvloer en tel hier dan 6 cm bij op voor de benodigde inbouwruimte. Ten tweede deel je dit getal door de lengte van de oprijplaat: standaard is dit bij ons 226 voor de korte oprijplaten of 280cm voor de lange. Tot slot vermenigvuldig je de uitkomst met 100 om tot het percentage te komen.

Voorbeeld: Je bus is 44 cm hoog + 6 cm inbouwruimte = 50. Dit delen we door de standaardlengte van 280cm = 0,1786. Vermenigvuldigen met 100 maakt nog geen 18% stijging. Zo kun je het ook exact voor jouw bus berekenen.

Oprijplaat voor bedrijfsbus

Maatvoering oprijplateaus

Onze aluminium oprijplaten worden aangeboden in twee standaard maten:

Oprijplaat Standaard:
Aluminiumplaat 37 mm
Lengte: 2260 mm
Breedte: 460 mm per plaat en 930 mm per set
Belasting per plaat: 500kg
Belasting per set maximaal: 1000kg

Totale inbouwlengte: 2460 mm

Oprijplaat Lang:
Aluminiumplaat 37 mm
Lengte: 2800 mm
Breedte: 460 mm per plaat en 930 mm per set
Belasting per plaat: 375kg
Belasting per set maximaal: 750kg

Totale inbouwlengte: 3000

Oprijplaten op maat zijn ook te bestellen. 

Aangepaste maten zijn ook te bestellen. 

Vrijblijvend een offerte of advies aanvragen!

1 + 3 =

Specifiek maatwerk oprij platen

Er is veel expertise aanwezig om ook specifiek maatwerk te leveren op het gebied van oprijplaten. Wil je specifieke oprijplaten kopen? Zeer waarschijnlijk kunnen we je dan ook verder helpen en een specifieke oprijplaat maken. Denk hierbij aan:

Het afwijken van de standaardmaten

Vind je onze oprijplaten mooi maar wil je een andere maat dan dat wij standaard aanbieden? We kunnen binnen grenzen een oprijplaat op maat maken.

Oprijplaat opvouwbaar

Soms installeren we ook een “Oprijplaat inklapbaar” van aluminium of staal. Een fraai systeem dat met één hand te bedienen is dankzij de gasveerondersteuning.

De inklapbare oprijplaten kunnen ook wegdraaibaar gemonteerd worden.

Losse traanplaat oprijplaat

De voor- en nadelen van verschillende systemen vind je hier

Ook voor andere niet genoemde wensen staan wij open. Onze specialisten adviseren je graag  over  soorten oprijplaten voor je bus. Daarnaast kun je bij hen de rijplaten bestellen.

Opklapramp tot 1000 kg belastbaar

Opklapbare ramp tot 1000 kg belastbaar

brede-oprijplaat-voor-bedrijfswagen

Losse traanplaat oprijplaat

Call Now Button