Brede oprijbaan

Oprijramp

Wil je een brede oprijramp die tot 1000 kg belastbaar is? Handig en snel inzetbaar met eventueel gasveerondersteuning. Onderweg staat de ramp dubbelgeklapt opgevouwen achter de achterdeuren.

Opklapramp

Wil je een opvouwbare oprijplaat? Het belangrijkste voordeel van een opklapramp is dat deze geen hoogte van je vloerhoogte wegneemt. Dus als je geen 5 cm hoogte kunt missen raden we deze ramp aan. Anders raden we de oprijplaten aan die nooit in de weg liggen onder een licht verhoogde laadvloer.

Een ander voordeel van de opklapramp is dat deze snel inzetbaar en hoog belastbaar is, tot wel 1000 kg. De ramp staat achter de achterdeur rechtop en is vanwege de beschikbare hoogte bijna altijd met een scharnier dubbelgeklapt.

Hoewel heel handig te bedienen met gasveerondersteuning moet je de opklapramp voor vertrek steeds ingeklappen en bij aankomst telkens uitgeklappen voordat je de bus in kunt. Dit systeem zal dus in de weg zitten. Dit probleem kan beperkt worden met een wegdraaibare opklapramp. Hierbij kost het echter meer tijd om deze gebruiksklaar te zetten en na afloop weer op te bergen.

Soms installeren we ook een “Oprijplaat inklapbaar” van aluminium of staal. Een fraai systeem dat met één hand te bedienen is dankzij de gasveerondersteuning. Dit systeem is leverbaar in diverse maten en gewichtsklassen.

De inklapbare oprijplaten kunnen we ook wegdraaibaar monteren.

Uitklapramp rood

Eén brede baan om op te rijden. Naderhand klap je deze in.

Ramp ingeklapt

Tijdens vervoer staat de ramp ingeklapt bij de achterdeuren.

Brede oprijbaan

Aluminium oprijbaan met opstaande randen voor extra veiligheid.