Plastic schermen

Je zoekt plastic schermen tegen virussen. Voor veel situaties kunnen wij een scherm bieden. Heb je een speciale maat nodig? Dan kunnen wij deze voor jou op maat maken.

Al onze coronaschermen gaan de verspreiding van hoest- of niesdruppeltjes tegen. Daarnaast voorkomt het dat druppeltjes die zich door het praten verspreiden jou besmetten. Hierdoor blijft je in staat jouw werk te verrichten of zaken te doen. Het zijn dus transparante preventieschermen op maat die virussen zoals Corona tegenhouden. Dit door een scheiding tussen jouzelf en anderen aan te brengen. Bijvoorbeeld in de auto zijn dan zowel de chauffeur als de passagiers beschermd door dit hygiëne scherm of anti-spuugscherm.

Het op maat gemaakte plastic scherm even passen terwijl de schutlaag er nog op zit. Dit specifieke scherm tussen de voorstoelen is vanaf 1 juli in Nederland niet meer toegestaan. Deze plastic afscherming is nog wel beschikbaar voor onze klanten in België.

Kenmerken polycarbonaat coronascherm

Alle onze coronaschermen zijn van veiligheidsglas (Lexan). Deze hoogwaardige kunststof is een polycarbonaat. Deze grondstof is optimaal ter bescherming omdat het erg sterk, slagvast, nagenoeg onbreekbaar en buigzaam is en niet versplintert zoals plexiglas schermen. Ons anti-virusscherm is licht in gewicht. Daarbij is het 4 mm dik en  zo helder als en net zo licht doorlatend maar veiliger dan glas. Onze doorzichtige schermen zijn daarnaast vele malen sterker dan perspexglas bescherming of een plexiglas afscheiding.

 

Polycarbonaat op maat

We maken de afscherm schermen op maat. Op de foto bijvoorbeeld een scherm dat een scheiding aanbrengt tussen de voor- en achterstoelen voor personenvervoer in een Audi A8L. Hier staat de rechter voorstoel standaard in de voorste stand en de chauffeursstoel ver naar achteren. Het hoest scherm is voor deze situatie gebogen om een goede pasform te krijgen.

Verder is het mogelijk om polycarbonaat platen op maat te bestellen bij ons. Met de CNC frees kunnen we naar wens de platen snijden.

Veiligheid kuchschermen

Belangrijk is dat  hoest schermen niet splinteren omdat dit gevaar oplevert mocht er een ongeluk plaatsvinden. Daarnaast moeten de schermen flexibel zijn zodat je  de auto via de andere kant kunt verlaten mocht dit nodig zijn. Veilige kuchschermen versplinteren dus niet en zijn buigzaam. Daarom hebben wij onder andere een slagtest en buigtest gedaan. Het resultaat zie je in de video: ‘testen materiaal coronaschermen’.

Het blijkt dat het door ons gebruikte polycarbonaat zeer slagvast is en niet versplintert. Daarnaast is het zeer buigzaam. Het materiaal is daarmee geschikt voor de toepassing in coronaschermen.

Toepassingen

plastic scherm

De scherm afscheiding zie je vaak toegepast in taxi’s en bij andere bedrijven voor personenvervoer. Daarnaast zie je ze in werkbussen met een dubbelcabine en personenauto’s waar mensen anders te dicht op elkaar zitten.

Verder zie je scherm afscheiding toegepast worden bij balies, op kantoren en scholen. Ook in winkels zien we de schermen vaak bij de kassa hangen.

Vier soorten plastic kuchschermen

Er zijn vier groepen van schermen.

 1. Autoschermen inclusief rijschoolschermen (deze laatsten alleen voor België)
 2. Veiligheidsschermen voor bijvoorbeeld kantoor of school.
 3. Balieschermen of tafelschermen
 4. Kassaschermen

 

Polycarbonaatscherm achter beide voorstoelen geplaatst voor optimale bescherming bij personenvervoer. Het scherm met een maatwerk pasvorm buigt mee met de vorm van de stoelen.

1 autoscherm

Dit betreft schermen voor veilig personenvervoer in onder andere taxi’s, werkbussen en personenauto’s. Hierbij kunnen veiligheidssystemen als airbags en ventilatie zonder belemmering werken. Ook kun je elkaar nog prima verstaan doordat het niet volledig afgesloten is. Toch is het voldoende afgesloten om niet aangekucht te worden.

Het scherm voor in de auto is in vier toepassingen te bestellen:

*Het rijschoolscherm is een bijzondere uitvoering waarbij de instructeur of examinator kan ingrijpen tijdens het rijden. Het heeft namelijk een onderkant van flexibel plastic.

Polycarbonaat scherm achter de beide voorstoelen geplaatst in een Maybach waarbij de passagiersstoel standaard helemaal naar voren en uiterst rechtop staat. Het scherm is op maat gemaakt voor deze situatie voor optimale bescherming.

Bijzonderheden

auto schermen

Bij de ontwikkeling van deze schermen is rekening gehouden met een aantal zaken. Zo is de aanwezigheid van de veiligheidssystemen ingecalculeerd. Dus zowel de airbags in het plafond als het ventilatiesysteem blijven functioneren. Daarnaast zijn de schermen zo vormgegeven en afgewerkt dat het niet misstaat in de auto. Verder zijn de schermen helder doorzichtig en blijft de mogelijkheid bestaan om met de passagiers te praten. Kortom, naast veilig te zijn tegen coronabesmetting komt de overige veiligheid ook niet in het gedrang.

 

2. Veiligheidsscherm

Een veiligheidsscherm is geschikt voor op school en kantoor bij het leren, lesgeven of werken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten plastic veiligheidsschermen:

Ook is het denkbaar verschillende soorten van deze plastic veiligheidsschermen te combineren. Op die manier is het mogelijk de opstelling precies aan het doel aan te passen.

 

3 Baliescherm

Dit is een scherm dat los of vast gemonteerd staat op een balie. Het is een scherm dat wij leveren aan zorgaanbieders, banken, de horeca, et cetera. Je kunt hierbij kiezen uit:

 • Mobiel baliescherm op voet in diverse afmetingen
 • Maat gemaakt baliescherm voor integratie in het bestaande interieur

 

4 Kassascherm

Een kassascherm voor in de winkel kan staan of hangen of vast gemonteerd worden. Naar wens in verschillende afmetingen te koop.

FAQ

  Hoe lang duurt de levering van spatschermen?

  Op dit moment kunnen wij alle schermen snel leveren. Zodra jouw order betaald is maken wij jouw scherm(en) op maat en sturen die toe. Het duurt één of twee werkdagen om de schermen te maken. Versturen doen we dan dezelfde dag nog. Op afspraak kunnen ze ook opgehaald worden.

  Wat zijn de specificaties van de polycarbonaat spatschermen?
  • Materiaal samenstelling: polycarbonaat/ Lexan
  • Dikte: 4 mm
  • Gewicht: 50% lichter dan glas.
  • Lichtdoorlatendheid: 92%
  • Slagvast en versplintert niet
  • Buigzaam

  Montage van een scherm terwijl de klant op de achtergrond op afstand hier op wacht.

  Vraag vrijblijvend informatie aan

  1 + 15 =

  Call Now Button