Spatscherm auto

Spatscherm van veiligheidsglas

Dit is een scherm voor in de auto tegen het coronavirus. Inmiddels produceerde en monteerde wij een auto spatscherm voor meer dan 500 klanten. Zo’n  auto scherm beschermt zowel de passagiers als de chauffeur tegen speekseldruppels. Door het gebruik  ontstaat er namelijk een scheiding tussen de inzittenden.

 

 

Taxischerm van veiligheidsglas zorgt er voor dat speekseldruppels niet van passagiers naar de chauffeur en omgekeerd kunnen gaan.

Vier soorten spatschermen auto

Onze klanten vragen om vier soorten schermpjes voor in de auto. Hiervan is alleen de eerste toegestaan op de Nederlandse markt.

1. Coronascherm auto achter de voorstoelen

Dit anti-corona autoscherm kun je bevestigen aan de hoofdsteunen van de auto. Hiermee verdeel je de auto als het ware in tweeën. Je scheidt de voorste helft van de achterste helft. Je zou het een scheidingswand achterbank auto kunnen noemen of een kopsteun scherm. Als bestuurder ben je letterlijk beschermd tegen het aankuchen van diegenen die achterin plaatsnemen. Het is dus zeer geschikt als taxi scherm.

2. Binnenscherm auto tussen de voorstoelen

Je wilt voor vervoer graag naast elkaar in de auto rijden maar vanwege corona kun je dit niet onbeschermd doen. Met dit auto scherm ontstaat een afscheiding tussen de linker en rechter voorstoel. Hierdoor kun diegene die naast je zit je niet direct aanhoesten. Zo blijven hoestdruppels met het virus gescheiden aan één kant. Bij dit scherm blijft het zicht op de voorruit vrij. Een heel praktische oplossing als het om veilig rijden gaat in deze tijd.

Dit scherm is er ook voor auto’s met een bankje voorin.

3. Rijschoolscherm

Het rijschoolscherm is aan de onderkant voorzien van een flexibel doorzichtig deel. Dit maakt het ingrijpen van de instructeur mogelijk. Ondertussen blijft de instructeur beschermd tegen hoest en kuchdruppeltjes. Verder is dit scherm zo ontwikkeld dat zicht naar opzij en achteren goed mogelijk blijft.

4. Gekruist scherm

Met een gekruist scherm is het mogelijk om alle vier zitplaatsen in de auto van elkaar af te schermen.

Standaard coronascherm voor tussen de voorstoelen

Eenvoudige montage spatscherm

Om het scherm te monteren zijn geen bouten of schroeven nodig. De bevestiging is eenvoudig aan de beide hoofdsteunen van de auto. Dus het interieur beschadigt niet. Hierdoor is later verwijderen van het scherm ook weer makkelijk en zonder dat je er iets van terug ziet.

Montagemateriaal en handleiding of laat monteren

Het montagemateriaal en een beschrijving leveren we mee. Daarnaast is het ook mogelijk het scherm bij ons af te halen en meteen te laten monteren. Dat scheelt verzendkosten terwijl het monteren slechts 20 euro kost. In dit geval vragen wij u contact op te nemen en een afspraak te maken.
Het taxischerm wordt achter de voorstoelen aan de hoofdsteunen bevestigd. Later kan het weer eenvoudig verwijderd worden

Scheiding tussen het voorste deel van de auto en het achterste deel. Met andere woorden het scherm wordt bevestigd achter de voorstoelen en bevindt zich in de breedterichting van de auto.

Anti-spatscherm voldoet aan veiligheidscriteria

Ieder scherm dat wij maken passen we aan bij het merk en type auto waar onze klant mee komt. Hierdoor en door het materiaal wat wij gebruiken voldoet het aan alle veiligheidscriteria van RIVM en RDW:

 

 • Besmetting met COVID-19 wordt tegengegaan.
 • Door het maatwerk blijft de ventilatie werkzaam.
 • Daarbij blijven de gordels functioneren.
 • Tevens worden de airbags niet gehinderd.
 • Ook blijft het mogelijk om met de passagiers te praten.
 • Verder is het materiaal glashelder zodat er goed zicht blijft bestaan.
 • Ten slotte kun je de stoelen nog enigszins verstellen. Mocht je echter de stoelen standaard in een extreme stand willen zetten dan kun je beter een speciaal op maat gebogen scherm bestellen.
Bij het gebogen taxischerm kan de passagiersstoel voorin in de voorste stand staan terwijl de bestuurdersstoel verder naar achteren staat

Gebogen scherm waarbij de passagiersstoel voorin helemaal naar voren staat en de chauffeursstoel verder naar achteren. Het deksel van de console kan nog open.

Materiaal spatschermen auto

Al onze schermen bestaan uit veiligheidsglas (polycarbonaat). Dit betekent:

 

 • Zeer hoge slagvastheid
 • Nagenoeg onbreekbaar
 • Vele malen sterker dan plexiglas
 • Geen versplintering zoals plexiglas schermen
 • Hierdoor is het scherm veilig tijdens incidenten. Je wilt er niet aan denken dat je tijdens een ongeluk splinters rondvliegen.
 • Geen onveilige situatie want het is 250 keer sterker dan glas.
 • Het is buigzaam en breekt bijna niet
 • 50% lichter dan glas
 • Sterk lichtdoorlatend
 • Bovendien kent het een lange levensduur
 • Echter minder krasbestendig dan glas
 • Eenvoudig te reinigen met water en zachte reinigingsmiddelen en een zachte doek

De foto betreft een half fabricaat met de schutfolie er nog op. Het autoscherm is al in vorm gesneden en gebogen maar moet nog afgewerkt worden.

Levering en prijs schermen auto

Neem  contact met ons op als je een spatscherm voor in de auto wilt. Gaat het om een autotype waar wij al eerder een scherm in bouwden dan kunnen we snel een anti-coronaschild voor je maken. Wij sturen je een handige tool toe waarmee wij de juiste maten krijgen. Als de order betaald is, gaan wij direct aan de slag. Vervolgens sturen wij u het scherm dezelfde of volgende dag nog toe.

Gaat het om een nieuw type dan kunt u ook de tool gebruiken of wij vragen u om een afspraak te maken om langs te komen. Wij nemen dan de maten op. Terwijl u wacht, frezen wij direct het scherm en brengen deze voor u aan. Ook kunt u ervoor kiezen een mal langs te brengen die wij dan gebruiken voor de productie van het scherm.

Prijsindicatie: De prijs van een standaardscherm loopt uiteen van €95= tot €160= exclusief BTW en montage. Eventuele transportkosten komen hier nog overheen.

 

Blog over verschillende schermen

Meer informatie over de verschillende auto schermen vind je hier:

auto schermen tegen Corona

FAQ

  Sluit het scherm helemaal aan en is het helemaal afgesloten rondom?Je titel komt hier

  Er moet rondom ongeveer 5 cm ruimte blijven. Dit is om er voor te zorgen dat de airbags blijven werken. Daarnaast is het nodig voor het ventilatiesysteem in de auto. anders gaan de ramen mogelijk beslaan. Tot slot kun je elkaar op deze wijze blijven verstaan.

  Is het scherm makkelijk te monteren?

  Jazeker het is heel eenvoudig. De bevestigingsmaterialen krijg je er bij en een beschrijving hoe je het doet. Je hebt er niet of nauwelijks gereedschap bij nodig.

  Hoe maak je het scherm schoon?

  Het scherm is eenvoudig schoon te maken met water en een niet agressief schoonmaakmiddel zoals bijvoorbeeld afwasmiddel of allesreiniger. Gebruik hierbij zachte doeken om krassen te voorkomen.

  Vraag vrijblijvend informatie aan

  10 + 14 =

  Call Now Button