Vastzetsystemen bedrijfsauto

Spanstangen tussen vliegtuigrails zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Met een simpele beweging zet je hiermee snel je spullen vast in de bedrijfswagen.
Er zijn meerdere opties om materialen, glasplaten, koffers, gasflessen, et cetera vast te zetten in de bedrijfswagen.

Vraag vrijblijvend informatie aan

9 + 13 =

Onder vastzetsystemen valt alles waarmee je materialen en gereedschappen in de bedrijfswagen kunt vastzetten. Niets zo vervelend als wanneer je lading bij elke bocht door de auto hoort rollen. Er zijn gelukkig allerlei items die helpen bij het vastzetten van je spullen in de auto zoals:

  • Spanstangen
  • Kofferklemmen
  • Gasflesrekken
  • Ladderrubberspansets

Daarnaast kan gereedschap vastgezet worden met verschillende soorten ankerrails of vliegtuigrails. Hierbij gebruik je spanbanden met bijbehorende haken en ogen en eventueel ratels.

Wat nodig is voor het vastzetten hangt af van wat er meegenomen wordt in de bedrijfsbus. Wij denken graag mee over de meest efficiënte vastzetsystemen voor uw specifieke situatie of het nu gaat om pallets, dozen, gereedschappen, rolcontainers, koffers, fietsen, flightcases, et cetera, je kunt hiermee alles voldoende vastzetten.

Bindrails/ankerrails

Er zijn twee goede redenen om bindrails te gebruiken in de bedrijfswagen. Ten eerste blijven de materialen hiermee op hun plek. Dit voorkomt beschadiging aan je spullen. Een tweede reden is dat je bus zelf heel blijft. Het voorkomt blutsen in de wanden en deuren door rondvliegend materiaal.

Er zijn verschillende soorten lichtgewicht vliegtuigrails die je kunt gebruiken als bindrails. Wat je nodig hebt hangt af van wat je wilt vervoeren. Wij adviseren je graag en hebben verschillende efficiënte ideeën en tips voor je.

De bindrails kun je namelijk op legio manieren inzetten en gebruiken in combinatie met spanbanden voorzien van haken of oogjes of spanstangen met M8 of M10 vastzetknoppen of inklikhaken. Allemaal makkelijk met 1 hand in te klikken.

De rails kun je horizontaal of verticaal gebruiken. Daarbij kun je ze zowel op of in de vloer, wand en plafond monteren. Het is mogelijk om ze vlak in te frezen. Op die manier blijft bijvoorbeeld de vloer mooi vlak.

De bindrails is van lichtgewicht aluminium. Voor de liefhebber zijn er ook stalen rails te koop.

 

Voorbeelden

  • Je wilt gasflessen meenemen. Hiervoor adviseren we je om combirails te nemen, ook wel aluminium hoge rails genoemd. Deze rails is namelijk wat breder. Je gebruikt hierbij dan speciale korte bredere spanbanden bij. Met deze combinatie kun je zeer snel je gasflessen of andere zwaardere lading weg en tegelijk vastzetten voor onderweg.
  • Je wilt langere platen of constructiehout vervoeren. In dit geval kun je vliegtuigrails met spanband combineren voor het vastzetten. Maar hier kun je ook kiezen voor spanstangen.
  • Vervoer je vaak platglas dan is het handig om in de vloer en aan het plafond bindrails te monteren. Op de stellingen monteer je dan een rubberen stootprofiel. Met spanstangen die bekleed zijn rubber zet je dan razend snel de glasplaten vast voor onderweg.
  • Vervoer je flightcases, rolcontainers of groot formaat dozen? Dan kun je dit ook goed en snel met spanstangen op de plek houden. In dit geval horizontaal vastgeklikt op bindrails dat we aan de wand monteren.

Aluminium bind- vastzet of ankerrails & spanbanden

De bindrail of vastzetrails komt hierbij op de wand of de stelling en met behulp van spanbanden wordt de lading verankerd.

Aluminium vliegtuigrails met kunststof vliegogen

Aluminium vliegtuigrails met kunststof of metalen vliegogen met daaraan een spanband met ratel

Aluminium vliegtuigrails met een los metalen vliegoog

Aluminium combirails met bijbehorende ratelspanband

Aluminium vliegtuigrails

Met airlinerails wordt de lading vastgezet met behulp van bijbehorende vliegogen en diverse spanbanden. Ook spanstangen kunnen in combinatie gebruikt worden om de lading vast te zetten.

 

Vloeroog vlak ingefreesd in de vloer met spanband met ratel en haak

Vloeroog hier vlak ingefreesd in de vloer met spanband met ratel en haak. Kunnen we ook vastzetten aan de wand.

Spanband met ratel en haak geschikt bij vloerogen
Spanband met ratel en haak geschikt bij vloerogen en losse vliegogen in vliegtuigrails

Spanbanden 7 soorten

  1. Spanband eindloos met klemgesp. Het inkorten hiervan is geen probleem. 
  1. Spanband met klemgesp & tweezijdig vast vliegoog geschikt voor vliegtuigrails. 
  1. Spanband met ratel & haken. De haken kun je inhaken in losse vliegogen of vloerogen. 
  1. Spanband met ratel & tweezijdig vast vliegoog. 
  1. Spanband met ratel & tweezijdig inklikdeel voor combirails. 
  1. Gasfles spanband kort met ratel & tweezijdig vliegoog. 
  1. Gasfles spanband kort met ratel & tweezijdig inklikdeel voor combirail.

Aluminium bindrails met spanstangsysteem

De bindrails wordt vlak ingefreesd in de vloer en tegen het plafond gemonteerd waartussen de telescopische spanstangen met veer komen. Zo kan de lading gezekerd worden tussen de wand of kast en de spanstangen.

Kan ook horizontaal met rail op de wand gemonteerd geleverd worden.

Verticale spanstang

Hier een verticale spanstang type 2 waarachter een glasplaat is vastgezet waarbij op de stelling speciale stootstrips ter bescherming van de lading gemonteerd zijn

Aluminium bindrails met spanstangsysteem

Spanstangen type 1 niet in gebruik netjes opgeborgen achter op de stellingkast

Kofferklem

Je kunt met de kofferklem een aantal koffers klem zetten in een aluminium stelling of kastvak onderin de bedrijfswagen. Handig omdat de koffers vaak zwaar zijn door wat er in zit. Op die manier houdt je de lading mooi onder in de bus. Dit is goed voor het rijgedrag van de auto.

Met de klem kan je een meerdere koffers op rij met één handbeweging vast zetten. Dit kan met 1 beweging van de hendel die over een glijstang schuift. Daarna zorgt het kantelmechanisme voor extra fixatie van de koffers in het vak. Voordeel daarvan is dat er geen kans meer op schuiven is. Een veilige manier dus om dit soort lading te vervoeren.

We bouwen dit item meestal in tegenover de schuifdeur in een vak. Maak je van het vak tegenover de schuifdeur een normaal ondervak dan eindigt dit vaak in een rommelvak. Dit omdat het een laag vak is en men niet graag bukt. Dit voorkom je met een koffervak op deze plek. Het blijft dan overzichtelijk en de koffers kun je in één beweging pakken.

De kofferklem is van hoogwaardig staal. Daarmee is deze duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De kofferklem wordt met name ingezet bij installatiewerk en de bouw.

Arbo-technisch handig

De koffers kunnen op de vlakke vloer staan met de kofferklem. Er is dus geen richeltje nodig waar de koffers achter staan om schuiven te voorkomen. Het prettige hiervan is dat je zware koffers niet over deze rand hoeft te tillen.

Goed overzicht

Als koffers in schappen liggen dan verdwijnen ze minstens half uit zicht. In een open koffervak heb je perfect in beeld welke koffers je bij je hebt.

Kofferklem bedrijfswageninrichting

Ruimte-efficiënt

Je kunt de koffers verticaal in plaats van liggend/plat vervoeren. Op deze manier kun je een hele rij koffers meenemen die dicht tegen elkaar aanstaan en allemaal tegelijk vast komen te staan.

Past altijd

Het fijne aan een koffervak met klem is dat mocht je eens een ander formaat koffer mee willen nemen dit gewoon kan. Als je daarentegen in de toekomst andere koffers in schappen wilt leggen past het vaker niet dan wel is onze ervaring.

Ladderrubber spanset

Ladderrubber-spansets

Eenvoudig en snel te monteren flexibel vastsetsysteem bestaande uit een ladderrubber met aan beide uiteinden een S-haak en bijbehorend vastzetprofiel.

Geschikt voor het vastzetten van bijvoorbeeld materialen- of gereedschapskoffers in een stelling. Maar ook voor het fixeren van andere spullen zoals bijvoorbeeld stofzuigers.

Een ladderrubberspanband is ervoor om bijvoorbeeld koffers vast te zetten. Het bestaat uit een ladderprofiel met aan weerszijden een haak die je in aluminiumstrips met een gatpatroon kunt inhaken. Je kunt de spanband in verschillende gradaties opspannen.

Bovenaanzicht koffervak met ladderrubber-spanset

  • Links en rechts zie je de staanders van de stellingkast.
  • Rechts een aluminiumstrip met gatpatroon waar je de rechter haak van de spanset inhaakt.
  • Links een horizontale aluminiumstrip met gatpatroon waar je de linker haak inhaakt. Hier span je het rubber sterker naarmate je de haak verder naar achteren inhaakt. Zo kun je zelf de spankracht van de ladderrubber-spanset bepalen.

Vastzetsysteem jerrycans en olietanks

Hiervoor bestaan verschillende systemen naar wens in combinatie met lekbakken.

    Spanstangen met breedhoudbeugelset

    Praktisch vervoer van kleinere verpakkingen en zachtere materialen met deze stalen spanstangen.

    Gasflessenrek

    Het is van belang dat je gasflessen rechtop vervoert en dat ze goed vast staan. Je wilt niet dat bij hard remmen een gasfles door het tussenschot naar voren komt. Niet voor niets is het wettelijk bepaald dat gasflessen vast moeten staan onderweg.

     

    Maatwerk

    Gasflessenrekken worden op maat gemaakt naar klantspecificatie. Zo verkrijg je een rek waar je gasflessen precies in passen met de juiste sluitingen.

    • Voor de kleine gasflessen maken we een vierkante houder die we aan de wand monteren waar de gasfles nauwkeurig in past.
    • Bij hogere flessen maken we een rek  met 1 of 2 bindrail-sluitingen, afhankelijk van de exacte hoogte
    • Bij de echt grote gasflessen van 200 liter maken we laag bij de laadvloer een grote cirkel waar de fles gefixeerd in staat. Daarnaast komt er bovenaan een beugel om de fles verder te fixeren.

     

    Gasfles veilig vervoeren

    • Zorg ervoor dat je de gasfles rechtop plaatst
    • Let er op dat je de fles steeds vastzet
    • Kies een plek waar je fles niet in direct zonlicht staat

     

    Vastzetten

    De flessen zet je vast met:

    • een speciale korte gasfles spanband  met ratel en een tweezijdig vliegoog.
    • of een speciale korte gasfles spanband met ratel en tweezijdig inklikdeel voor combirail.

    Tip

    Verder is het goed om de wagen te luchten als je er met gas werkt. Je kunt hierbij denken aan een ventilator of een vloerrooster. Wat wenselijk is hangt af van de soort gas. Als het lichter is dan lucht voer je het gas af via het dak en is het zwaarder dan kun je het door een rooster in de vloer naar buiten laten ‘vallen’.

     

      Rhino Antidiefstal dakkoker
      Call Now Button